Lokale leveranciers

Met trots stellen wij hier aan jullie een selectie van onze lokale leveranciers voor. Wij zijn blij met de contacten die wij in een korte tijd gemaakt hebben en we kijken uit naar de mooie ontmoetingen die nog komen gaan. Voor ons voelt het als vanzelfsprekend om te weten waar onze dagelijkse voeding en verzorgingsproducten vandaan komen. Hoe iets groeit, bloeit, rijpt en wie de gepassioneerde mensen zijn achter deze producten. Ieder met een mooie verhaal en een levensdoel waar wij ons in herkennen. Dit enthousiasme werkt aanstekelijk en wij zijn blij dit met jullie te kunnen delen. Hieronder een kleine impressie van lokale en kleine producenten die wij graag in de aandacht zetten.

BOTMA & van BENNEKOM

Vanuit de passie voor mens en natuur ontstond het idee om duurzame natuurlijke zeep te gaan maken waarvan de makers precies weten wat er wel en vooral wat er niet in zit en waar de ingrediënten vandaan komen. Inmiddels gevestigd met een heus zeepatelier en winkel in het modekwartier te Arnhem waar wij met een deel van ons team welkom waren om zelf zeep te maken. Wij kunnen bevestigen dat er in deze heerlijke zepen absoluut geen troep zit en dat het niet alleen goddelijk ruikt en fijn in is in gebruik maar ook nog oogstrelend is!

De fruitslagers van Roze Bunker denken alleen maar in oplossingen en gaan de kleverige problemen in de frisdrankindustrie te lijf met een frisse blik en kilo’s echt fruit. Een siroop wordt alleen gemaakt als deze daadwerkelijk iets toevoegt aan een beter voedselsysteem. Uit één fles haal je net zoveel glazen frisdrank als uit een hele krat fris. Sluit je aan bij de fruitrevolutie!

fruitslagers

Sojasaus van Nederlandse bodem. Bij Tomasu streven ze ernaar alles zelf te doen. Ze controleren iedere stap in het proces. Van aarde tot fles. De ingrediënten groeien in de Hoeksche Waard en de sojasaus wordt gebrouwen in Rotterdam. Wat ons betreft de lekkerste! Zoals ze zelf zeggen: ‘‘Wij zijn pas beginners en hebben onze lekkerste sojasaus nog niet gebrouwen’’. Dat beloofd wat .

Boerderij Eyckenstein is een biologisch gemengd bedrijf met Jersey veevlees, leghennen en akkerbouw in de bossen op de grens van Maartensdijk en Bilthoven. Jerseystiertjes zijn bij de geboorte zo klein dat de reguliere handel geen interesse heeft en deze stiertjes meteen na hun geboorte afgemaakt werden. Jacob Beeker brengt op Boerderij Eyckenstein deze stiertjes zo natuurlijk mogelijk groot. Iedere week komt er prachtig vlees binnen bij ons van deze gelukkige stiertjes net als de kakelverse eitjes van de Sasso kippen. Het bedrijf is vrij van antibiotica, bestrijdingsmiddelen en kunstmest.