Zwarte knoflook, nu in de winkel!

Posted by on aug 21, 2016 in Alles | No Comments

Zwarte knoflook
Een geur armer en een smaak rijker

Zwarte knoflook heeft een eigen zachte smaak en smeuïge textuur. Het brengt een nieuwe smaak op tafel. Niet te verwarren met de gewone knoflook, biedt zwarte knoflook subtiele hints van soja vermengd met de pittige smaak van knoflook. Een echte delicatesse, heerlijk om knoflook saus mee te maken.

De knoflook krijgt zijn zwarte kleur door de bolletjes enkele weken in de juiste vochtigheid en warmte te laten fermenteren. De reactie tussen suikers en aminozuren zorgen voor de zwarte kleur. Er zit een dubbele hoeveelheid aan antioxidanten in in vergelijking tot de witte variant, er zijn geen toevoegingen gebruikt, is laag aan vet, rijk aan natuurlijke suikers en laat geen spoor van geur achter.

Hier een bijzonder recept voor witte chocolademouse

Ingrediënten

  • 350 gram witte chocolade
  • 100 gram geraspte kokos
  • 750 ml slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 gram frambozen
  • 1 coconut water per persoon
  • limoen
  • Pedro Ximenez wijn
  • geraspte limoenschil
  • 1 teentje zwarte knoflook
  • 1 / 5 van een vanillestokje
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetlepels rum

Bereiding

Week het vanillestokje en de zwarte teentje knoflook 1 uur in 200 ml slagroom.
Week de gelatine in koud water.
Voeg de gearomatiseerde slagroom toe aan de witte chocolade en smelt au bain marie.
Verhit de rum om de alcohol te verbranden.
Zet een kom boven een pan met heet water en voeg het ei en beide dooiers toe.
Klop tot het romig geel kleurt, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken.
Voeg de rum en de gelatine (uit het water en even uitknijpen) toe.
Klopt tot een glad mengsel.
Meng met de gesmolten witte chocolade.
Klop de resterende slagroom en meng voorzichtig met het mengsel tot het een lichte mousse is.

Meng de geraspte kokos met de geraspte limoenschil en Pedro Ximenez.

Doe de helft van het water uit 1 kokosnoot (in stukken gebroken) in een glazen schaal. Voeg frambozen, het kokos mengsel met limoen en wijn toe. Dan de mouse en garneer met een framboos, kokosnoot en de rest van het kokoswater.

Meer recepten vindt u op La Abuela Carmen