Zoete pompoentjes recept

Posted by on okt 15, 2016 in Alles | No Comments

pompoentjes

1 pompoentje per persoon • bouillon • 1 sjalotje per pompoen • 1 venkel • 1 – 2 tomaten • takjes tijm • gorgonzola • zonnebloempitjes

  • Kook de pompoentjes in hun geheel in een grote pan bouillon, ze moeten net onder water staan. Prik af en toe om te voelen of ze al zacht zijn. Zo ja dan zijn ze gaar.
  • Maak de vulling: fruit de fijn gehakte sjalotjes, de klein gesneden stukjes venkel, tomaten, verse tijm zacht en glazig. Schep dan de helft van de gorgonzola door de vulling.
  • Snij de bovenstukjes van de pompoen af. Verwijder de pitten en schep de rest van de pulp door de vulling.
  • Vul de pompoentjes en eg een plak gorgonzola er boven op, bestrooi met zonnebloempitjes.
  • Nog even onder de gril totdat de kaas gesmolten is.

Je kunt de pompoentjes met schil en al eten!

Laat ons gerust weten wat u van dit recept vindt.