Zelf fermenteren met de Pickle Press

Posted by on jan 15, 2017 in Alles | No Comments


LEG JE EIGEN WINTERVOORRAAD AAN!

Met de Pickle Press van TerraSana kunt u in een handomdraai uw eigen groente en fruit fermenteren. Wel even geduld want dat proces heeft tijd nodig. Maar als het klaar is kunt u het weken en zelf maanden bewaren in de koelkast.

Hier twee recepten

 

GEMENGDE GROENTE PICKLES

Fermenteren · ½ uur voorbereiding · 1 week laten staan

  • ± ½ daikon of rettich
  • ± ½ winterpeen
  • ± ½ pastinaak
  • ¾ l afgekoeld gekookt water
  • 1 ½ theelepel zeezout

Snij de daikon in V-stukken: snij steeds schuin af, terwijl je de daikon langzaam draait.
Snij de winterpeen ook in V-stukken op dezelfde manier.
Snij de pastinaak idem dito in V-stukken.
Doe wat gekookt water in een kommetje en los het zout daarin op.
Doe de gesneden groenten in de Pickle Press en giet het zoute water eroverheen.
Voeg gekookt water toe totdat alle groenten onder water staan.
Laat 24 uur open staan afgedekt met een kaasdoek in een koele ruimte.
Doe na 24 uur het deksel erop en laat nog 5 dagen staan in een koele ruimte, niet in de koelkast, voordat je er van eet.
Deze gepicklede groenten blijven in de koelkast nog ± 1 – 2 maanden goed.

 

BLEEKSELDERIJ UMESU WORTEL PICKLES

Fermenteren · totaal benodigde bereidingstijd ± 12 uur · 2 personen

 

  • ± 8 cm bleekselderij
  • 3 wortels
  • 1 scheutje umebushi-azijn

Snij de bleekselderij in dunne plakken. En rasp de wortels.
Doe de bleekselderij en de wortels en het scheutje umeboshi-azijn in de Pickle Press en laat 12 uur staan. Giet het water er af, klaar!