Sprankelende zomerdrankjes

Posted by on aug 20, 2016 in Alles | No Comments

Sap recepten
Recepten voor colada, ice tea, shake & Spaanse cocktail

COLADE
Mix 400 ml ananas-mangosap met 60 ml kokosmelk en het sap van een halve citroen. Shake alle ingrediënten met een handjevol ijsblokjes in een
cocktailshaker. Schenk de cocktail in vier longdrinkglazen en garneer met een schijfje ananas en wat geraspte kokos.

ICE TEA SINAASAPPEL – CITROEN – MUNT
1 lt water
2 zakjes fruitthee sinaasappel met munt
2 citroenen
2 sinaasappels
1 kaneelstokje
verse muntblaadjes
honing
ijsblokjes

Breng een liter water aan de kook, laat dit met de theezakjes trekken totdat het goed op smaak is. Pers de sinaasappels en citroenen uit of snijd ze in schijfjes. Voeg dit met de muntblaadjes en het kaneelstokje toe aan de thee. Voeg naar smaak honing toe. Laat de thee goed afkoelen (eerst even buiten de koelkast en vervolgens afgedekt in de koelkast). Vul grote glazen voor een kwart met ijsblokjes en schenk hier de afgekoelde thee over. Garneer met munt en een schijfje citroen. Tip: ook lekker met kruidnagel en kardemom.

KRUID – WORTELSINAASAPPEL – GEMBER SHAKE
Meng in een mixbeker of fles 300 ml wortel-sinaasappel-gember-sap met 300 ml koude karnemelk. Schud of mix deze en serveer de drinks in gekoelde glazen, eventueel met ijsblokjes.

FRUITIGE SPAANSE COCKTAIL
3 stevige zoete appels, in plakjes
1/2 kopje gedroogde cranberries
1/2 kopje gedroogde vijgen, gehalveerd
1 kopje fruitige rode wijn
3 kopjes appelcider
4 kaneelstokjes
1/2 el hele kruidnagels
1/8 tl geraspte nootmuskaat
bruisend bronwater

Mix alle ingrediënten, behalve het bronwater, in een grote kan en laat het een paar uurtjes in de koelkast staan. Serveer de sangria in een glas en top het af met bruisend bronwater. Tip: voeg naar smaak eventueel wat honing toe of vervang het bronwater door champagne.