Ridiculously Good chocolate

Posted by on okt 22, 2017 in Agenda, Alles | No Comments


PROEVERIJ • ZA 11 NOV • RAUWE CHOCOLADE MET EEN HEERLIJKE VULLING

De chocolaatjes van Ridiculously Good zijn belachelijk lekkere ‘bonbons’. Gemaakt van rauwe chocolade, zonder riet- of bietsuiker, zuivelvrij, glutenvrij, sojavrij en de meesten ook nog eens vegan. Er zijn deze dag 6 verschillende smaken te proeven.

Hun Criollo cacao komt uit de jungle van Peru en is biologisch gecertificeerd. Teun en Shemara kopen hun grondstoffen op een sociaal duurzame manier in. Met hun chocolade willen ze laten zien dat het anders kan. In tegenstelling tot veel consumptiemiddelen gebruiken zij geen palmolie in hun producten. Hierdoor doen zij niet mee aan ontbossing van prachtige oerwouden.

Met de manier waarop zij hun product tot stand brengen, willen ze ook graag een bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij. Om die reden laten zij de organic raw chocolates produceren én verpakken bij een sociale werkplaats in Nederland.

Daarnaast is hun vershoudfolie, waarin Ridiculously Good is verpakt, 100% composteerbaar. Het is namelijk gemaakt van houtpulp (cellulose), dus mocht het op straat belanden, dan weten we in ieder geval dat het niet blijft rondzwerven.