TEAmwork THEE UIT SRI LANKA
Thee van TEAmwork zijn met de hand geplukte theeblaadjes door vrouwen in Sri Lanka, die daarmee een eerlijk salaris verdienen. Zoals het hoort!

In de ronde doosjes zit losse thee, in de smaken: Mermaid Tea Green, Hangover Tea Green Detox, Unicorn Yea Green Jasmin, Hipster Tea Black Chai.

In de vierkante doosjes zitten de theezakjes: Clean Tea Pure Green, Hipster Tea Black Chai, Unicorn Yea Green Jasmin, Man Tea Earl Grey, Mermaid Tea Green, Hangover Tea Green Detox.

Claartje, de oprichter, is afgereisd naar de plantage in Sri Lanka. Daar wordt 100% biologisch geproduceerd en bevindt zich op 1500-1800 meter hoogte in de Uva Highlands in Sri Lanka, wat betekent dat het ‘high grown’ thee is. De plantage is bovendien niet alleen gecertificeerd biologisch, maar maakt ook deel uit van het Forest Garden programma, om het effect tegen te gaan dat ontbossing heeft op het milieu en de samenleving.

Deze thee is eerlijk betaald, Fairtrade gecertificeerd, wat betekent dat het premie comité (een afvaardiging van arbeiders op de plantage) over de Fairtrade verkopen een ontwikkelingspremie ontvangt. ($ 0,50 per kilo thee). Het comité beslist op een democratische manier waar deze premie aan besteed wordt. Vaak komt dit ten goede aan gemeenschapsprojecten zoals onderwijs en gezondheidszorg. Dankzij de Fairtrade spelregels (standaarden) en de premie werken de vrouwen die de thee plukken onder betere arbeidsomstandigheden en met betere arbeidsvoorwaarden.

SOILON zakjes
Soilon is een bioplastic, gemaakt van een melkzuureiwit, wat weer uit o.a. maiszetmeel gehaald wordt. Het is volledig biologisch afbreekbaar is en mag dus op de composthoop, waar het materiaal binnen een maand volledig ‘verdwenen’ is: omgezet naar CO2 en water. Bovendien is zowel het touwtje als het theelabel van het theezakje van SOILON gemaakt.SIMON LÉVELT THEE • NEEM DE TIJD VOOR EEN ONTBIJT

Hoe ontbijt u? Snel een kopje koffie en iets te eten meepakken voor onderweg? Of gaat u rustig thee zetten en aan tafel zitten met een stevig ontbijt.

De thee (en trouwens ook de koffie) van Simon Lévelt past helemaal bij een uitgebreid ontbijt. Al 6 generaties lang wordt bij hen het ambacht van koffiebrander en theehandelaar van vader op zoon en dochter overgedragen. Simon Lévelt streeft ernaar het gehele proces van inkopen, melangeren, keuren, produceren en verpakken in eigen beheer te houden. Want alleen dan kunnen ze garant staan voor een kwaliteitsproduct.

In de keurkamer wordt dagelijks de kwaliteit van het koffie- en theeassortiment gecontroleerd. Afkomstig uit alle windstreken. Daarnaast bedenken, testen en keuren de keurmeesters nieuwe smaken en melanges.

Simon Lévelt staat voor eerlijke handel, biologische teelt en sociale projecten. Wist u dat ze niet alleen koffie en thee laten verbouwen maar soms ook scholen?

ZORG VOOR MENS EN MILIEU
Door nauw samen te werken met de producenten verbeteren ze niet alleen de koffie en thee, maar ook de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders.

Zo zijn er in het verleden een school, tandartskliniek en faciliteiten voor de koffiebewerking gerealiseerd. Simon Lévelts passie begint immers in het land van herkomst. Daarom maken zij zich sterk voor de biologische teelt. Niet alleen omdat het beter is voor de aarde, maar ook voor de arbeiders.

Er wordt 77% van de koffie en 42% van de thee rechtstreeks ingekocht in het land van oorsprong. Daarbij hanteren ze zoveel mogelijk de richtlijnen voor eerlijke handel.

Het Tierra Nova Fonds stimuleert de ontwikkeling van duurzame productiemethoden op het gebied van koffie en thee en verbetering van de leefomstandigheden bij koffie- en theeproducenten. Deze stichting is nauw verbonden met Simon Lévelt; het bestuur wordt gevormd door de ex-directeur, huidig directeur en het hoofd categorymanagement van Simon Lévelt. De inkomsten komen voor het grootste deel uit de winst van Simon Lévelt.

Naast de zorg voor mens en milieu in de landen van oorspong, kijken ze ook kritisch naar de verpakkingen, het productieproces, afval en het transport.

De productie en consumptie van dranken hebben hebben een effect op ons milieu. De milieu-impact van koffie wordt voornamelijk bepaald door de teelt en de bereidingswijze. De bereiding van koffie heeft een bijdrage van 30-40% van de carbon footprint van koffie. De bereiding van thee (het koken van water) levert de belangrijkste bijdrage aan de totale milieu-impact, gevolgd door de teelt en de eerste verwerking.THEE IN EEN ZAKJE
De Eenhoorn is een theepakker uit Kampen. Met goede smaak en menselijke warmte halen zij thee uit China, Taiwan, Nepal, Sri Lanka, India, Zuid-Afrika, Egypte en Marokko.

Wij hebben 9 soorten

  • Mao Feng – Groene Thee
  • China White Monkey – Witte Thee
  • Jamijn Parels
  • Kamille
  • Verveine
  • Earl Grey
  • Darjeeling
  • Yunnan – Zwarte Thee
  • Rooibos

China White Monkey wordt geoogst zodra de eerste knoppen beginnen te groeien in het vroege voorjaar. Door minder fel zonlicht en lagere temperaturen verschilt het karakter van een latere pluk. De thee dankt haar naam aan haar uiterlijk: de blaadjes lijken op de pootjes van de Chinese witte aap.

Smaakprofiel
De thee heeft een plezierig lichtzoete en delicate smaak die doet denken aan abrikoos. De geur van de thee is bloemig. De thee heeft een lange nasmaak en zuivert je mond.

Tai Mu Niang Niang is de mythe van de witte thee. Tai Mu Niang Niang leefde rond 1292  in een grot op de berg Tai Mu Shan en ontdekte het originele Da Bai Hao struik. Ze gebruikte de thee van deze plant om kinderen met koorts, mazelen en waterpokken te genezen.