SIMON LÉVELT THEE • NEEM DE TIJD VOOR EEN ONTBIJT

Hoe ontbijt u? Snel een kopje koffie en iets te eten meepakken voor onderweg? Of gaat u rustig thee zetten en aan tafel zitten met een stevig ontbijt.

De thee (en trouwens ook de koffie) van Simon Lévelt past helemaal bij een uitgebreid ontbijt. Al 6 generaties lang wordt bij hen het ambacht van koffiebrander en theehandelaar van vader op zoon en dochter overgedragen. Simon Lévelt streeft ernaar het gehele proces van inkopen, melangeren, keuren, produceren en verpakken in eigen beheer te houden. Want alleen dan kunnen ze garant staan voor een kwaliteitsproduct.

In de keurkamer wordt dagelijks de kwaliteit van het koffie- en theeassortiment gecontroleerd. Afkomstig uit alle windstreken. Daarnaast bedenken, testen en keuren de keurmeesters nieuwe smaken en melanges.

Simon Lévelt staat voor eerlijke handel, biologische teelt en sociale projecten. Wist u dat ze niet alleen koffie en thee laten verbouwen maar soms ook scholen?

ZORG VOOR MENS EN MILIEU
Door nauw samen te werken met de producenten verbeteren ze niet alleen de koffie en thee, maar ook de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders.

Zo zijn er in het verleden een school, tandartskliniek en faciliteiten voor de koffiebewerking gerealiseerd. Simon Lévelts passie begint immers in het land van herkomst. Daarom maken zij zich sterk voor de biologische teelt. Niet alleen omdat het beter is voor de aarde, maar ook voor de arbeiders.

Er wordt 77% van de koffie en 42% van de thee rechtstreeks ingekocht in het land van oorsprong. Daarbij hanteren ze zoveel mogelijk de richtlijnen voor eerlijke handel.

Het Tierra Nova Fonds stimuleert de ontwikkeling van duurzame productiemethoden op het gebied van koffie en thee en verbetering van de leefomstandigheden bij koffie- en theeproducenten. Deze stichting is nauw verbonden met Simon Lévelt; het bestuur wordt gevormd door de ex-directeur, huidig directeur en het hoofd categorymanagement van Simon Lévelt. De inkomsten komen voor het grootste deel uit de winst van Simon Lévelt.

Naast de zorg voor mens en milieu in de landen van oorspong, kijken ze ook kritisch naar de verpakkingen, het productieproces, afval en het transport.

De productie en consumptie van dranken hebben hebben een effect op ons milieu. De milieu-impact van koffie wordt voornamelijk bepaald door de teelt en de bereidingswijze. De bereiding van koffie heeft een bijdrage van 30-40% van de carbon footprint van koffie. De bereiding van thee (het koken van water) levert de belangrijkste bijdrage aan de totale milieu-impact, gevolgd door de teelt en de eerste verwerking.PIRAMIDE ZAKJES
De Eenhoorn is een theepakker uit Kampen. Met goede smaak en menselijke warmte halen zij thee uit China, Taiwan, Nepal, Sri Lanka, India, Zuid-Afrika, Egypte en Marokko.

Wij hebben 9 soorten biologische thee in piramide zakjes.

  • Mao Feng – Groene Thee
  • China White Monkey – Witte Thee
  • Jamijn Parels
  • Kamille
  • Verveine
  • Earl Grey
  • Darjeeling
  • Yunnan – Zwarte Thee
  • Rooibos

Groene thee wordt in het vroege voorjaar geoogst op de Qingshan plantage in de provincie Hunan. De thee bestaat enkel uit blaadjes. De thee kan goed worden gedronken bij het ontbijt of bij iedere andere maaltijd. De thee komt heel goed tot zijn recht bij vis.

Smaakprofiel
Mao Feng is een frisse groene thee. Tonen van jonge groente, zeewier en fijne kruiden. De gezette thee is lichtgroen van kleur, helder en schoon. In deze thee proef je fijne kruiden. De thee is zoet met tonen van citrusfruit.

China White Monkey wordt geoogst zodra de eerste knoppen beginnen te groeien in het vroege voorjaar. Door minder fel zonlicht en lagere temperaturen verschilt het karakter van een latere pluk. De thee dankt haar naam aan haar uiterlijk: de blaadjes lijken op de pootjes van de Chinese witte aap.

Smaakprofiel
De thee heeft een plezierig lichtzoete en delicate smaak die doet denken aan abrikoos. De geur van de thee is bloemig. De thee heeft een lange nasmaak en zuivert je mond.

Tai Mu Niang Niang is de mythe van de witte thee. Tai Mu Niang Niang leefde rond 1292  in een grot op de berg Tai Mu Shan en ontdekte het originele Da Bai Hao struik. Ze gebruikte de thee van deze plant om kinderen met koorts, mazelen en waterpokken te genezen.

Rooibos wordt in het zomerseizoen met de hand geplukt in de regio Cederberg. De Rooibos is een lage plant met naaldachtige blaadjes. De blaadjes worden geplukt, gestampt en in de zon gelegd om te oxideren. Hier krijgt de Rooibos zijn dieprode kleur. Rooibos bevat geen cafeïne en nagenoeg geen tannine. De infusie is gemakkelijk verteerbaar. De hoge kwaliteit van deze Rooibos is te zien aan het hoge aandeel naaldjes t.o.v. takjes

Smaakprofiel
De rode en zoete infusie neemt je mee naar de gouden, zonnige landen in het zuiden van Afrika. Rooibos is een perfecte, smaakvolle drank voor iedereen en elk moment van de dag. Heerlijk koud en warm te drinken.