SNELLE, AUTHENTIEKE & JAMMIE BIOLOGISCHE SOEPJES VAN GREENAGE

De 3 Italiaanse Zuppa zijn van de hand van nonna Picco: maaltijdsoepen op basis van carnarolirijst, verrijkt met groenten, kruiden en specerijen. De soepen staan binnen 15-20 minuten op tafel en meer dan water of (liefst ongezouten) bouillon heb je niet nodig. Eventueel sprenkel je er vlak voor het opdienen nog wat extra vergine olijfolie of vers gesneden groene kruiden over. Of doe wat nonna Picco doet: rasp er een beetje harde oude kaas (zoals pecorino of Parmezaan) over!

 

 

 

Zuppa della nonna betekent vrij vertaald “soep van oma” en heeft deze naam niet voor niets. Oma Picco bewaakt de smaak en receptuur van alle risotto, farrotto, orzotto en zuppe die de familie maakt en deze zuppa is een oud bewaard familierecept op basis van rijst, bonen, linzen en erwten en verschillende groenten en kruiden.

 

Zuppa minestrone, wie kent deze soep niet? Iedere Italiaanse mama heeft zo haar eigen recept en afhankelijk van de regio waar de minestrone wordt gemaakt, wordt er rijst of pasta in verwerkt. Die van GreenAge is uiteraard met de door familie Picco zelf geteelde rijst. “Minestra” betekent “soep” in het Italiaans en “minestrone” is het vergrootwoord ervan en betekent dus “grote soep.” Omdat er zoveel verschillende ingrediënten in zitten: naast rijst ook diverse peulvruchten, groenten en kruiden in het geval van familie Picco.

 

Zuppa rustica: een maaltijdsoep met rijst, prei en aardappel. Prei en aardappel zijn in Italië een vaak gezien “rustiek” duo als het om eten gaat. Of het nou door pasta, rijst, over pizza of in de soep gaat. Door deze combinatie krijgt deze “rustieke” soep een romige structuur en smaak – eentje die misschien niet erg voor de hand ligt maar die je zeker opnieuw en opnieuw wilt beleven als je deze eenmaal geproefd hebt.