HYDRATEREN & HYDROLATEREN • HYDROLADE VAN SIMONE A SOIF

Nieuw uit België! Dat ambachtelijk uniek is: een hydrolade. Dat is een 100% natuurlijk drankje op basis van gepasteuriseerd fruit en groenten, gemengd met hydrolaten van bloemen en planten.

Een hydrolaat ontstaat door een plant te stomen. Het is nog weinig gekend als ingrediënt, maar u vindt het al vaak terug in de keuken of in cosmetica zoals rozenwater.

De enige suikers in deze dorstlessende sap komen van het fruit. Zo is het de smaak die wint. Of zoals de makers zelf zeggen: “Hydrateren is goed, hydrolateren is beter!”VERKOELING & ENERGIE • GREEN COFFEE VAN SELO

Nieuw uit Berlijn! De basis voor deze frisse prik is in de zon gedroogde koffiebonen. Van de ongeroosterde bonen wordt koffie gemaakt. Met het extract van deze groene koffie, bronwater, koolzuur, gember, enzian wortel, citroen en een scheutje agavadiksap wordt Green Coffee gemaakt.

De zacht mintgroene kleur komt van de groene arabica koffiebonen. Selo koopt deze bij coöperatie Coocafé in Noord Colombia, die voornamelijk door vrouwen wordt gerund. Het geld dat de 38 boerengezinnen via Selo verdienen wordt geïnvesteerd in het verder verduurzamen van hun koffieteelt en –verwerking.