VERS VAN DE TAP • EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE • PREMIUM SINGLE ESTATE

Neem uw eigen olijfolie-fles mee en laat hem door ons vers van de tap vullen met de Extra Virgin olijfolie van Sotirali Bio Blend.

De olijfbomen van de Sotirale familie groeien op een vruchtbare grond, tussen de velden van aromatische planten zoals tijm en salie, in de bergachtige gebieden in West-Kreta en in Zuid-Oost Peloponnesos, Griekenland. Deze regio’s staan bekend op de vroege oogst en goede kwaliteit.

De olijven worden geoogst en op dezelfde dag op kamertemperatuur geperst. Bij het persingsproces wordt geen water gebruikt om de olijvenpasta te verdunnen, zodat de van naturen aanwezige antioxidanten en voedingsstoffen niet worden opgelost en weggespoeld, maar juist de olijfolie verrijken.

Het is een uitgebalanceerde olijfolie; een zoete, nootachtige smaak met bittere en licht pikante afdronk.

Single estate olijfoliën zijn de ware vertegenwoordiger van hun plaats van herkomst, hun ’terroir’, zij hebben een uniek karakter door het karakter van deze specifieke regio waar zijn worden geteeld.


In het schap hebben verschillende olijfoliën met elk zijn eigen smaak en afkomst. De extra virgin olijfolie van Donna Felicia is een wat pittigere, heerlijk puur over de salade of in de soep, dan is aan smaakmakers weinig meer nodig.

De olie van Critida heeft ook zijn eigen karakter en zit in een kruikje of kannetje, een mooi cadeau voor iedere kookliefhebber.