VERS VAN DE TAP • EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE • PREMIUM SINGLE ESTATE

Neem uw eigen olijfolie-fles mee en laat hem door ons vers van de tap vullen met de Extra Virgin olijfolie van Sotirali Bio Blend.

De olijfbomen van de Sotirale familie groeien op een vruchtbare grond, tussen de velden van aromatische planten zoals tijm en salie, in de bergachtige gebieden in West-Kreta en in Zuid-Oost Peloponnesos, Griekenland. Deze regio’s staan bekend op de vroege oogst en goede kwaliteit.

De olijven worden geoogst en op dezelfde dag op kamertemperatuur geperst. Bij het persingsproces wordt geen water gebruikt om de olijvenpasta te verdunnen, zodat de van naturen aanwezige antioxidanten en voedingsstoffen niet worden opgelost en weggespoeld, maar juist de olijfolie verrijken.

Het is een uitgebalanceerde olijfolie; een zoete, nootachtige smaak met bittere en licht pikante afdronk.

Single estate olijfoliën zijn de ware vertegenwoordiger van hun plaats van herkomst, hun ‘terroir’, zij hebben een uniek karakter door het karakter van deze specifieke regio waar zijn worden geteeld.

 Lithari Premium biologische olijfolie extra vierge vindt zijn oorsprong in de laaggebergtes van West Peloponnesos Griekenland. Al 160 jaar verbouwt de familie Lados daar haar olijven. In deze regio is olijfolie al generaties lang een fundamenteel onderdeel geweest van de leefwijze en voeding van de lokale bevolking.

Naar traditie is de West Peloponnesos olijfolie een van de fijnste van Griekenland, met een lage zuurgraad, een unieke kleur en met sterke fruitige smaken.

De olijfbomen maken deel uit van een onvervangbaar erfgoed van de natuur. In het najaar wordt de oogst met de hand geplukt en lokaal verwerkt in de olijfperserij. Nieuwe methodes gaan heel goed samen met de tradities.

Benieuwd naar hoe de olijven en olie smaken?
Kom ze zaterdag 2 februari proeven in de winkel!
In het filmpje ziet u hoe de olie geperst wordt.