NATURAL SPICES • VOOR IN DE WERELDKEUKEN

Acht (specerijen)mixen om lekkere wereldse gerechten mee te maken. Biologische mixen waarbij, dankzij de toevoeging van zeewier, geen of minder zout hoeft worden toegevoegd.

De mixen zijn verpakt in een handig, milieuvriendelijk blikje. Gemakkelijk te doseren en na gebruik weer goed af te sluiten.

Cajun Triangle
Een pikant, aromatisch Noord Amerikaans mengsel van verschillende kruiden en specerijen.

 

 

Chimichurri
Pittige zoetheid van Argentinië, verrassend.

 

 

 

Festa Italiana
Proef Italië met deze fijne, traditionele mix. Past (bijna) overal bij.

 

Five Spices
Een karakteristiek Chinees kruidenmengsel dat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami bevat.

 

 

Garam masala
Een belangrijk ingrediënt in veel Indiase gerechten zoals tandoori.

 

 

Java Spices
Ervaar Indonesië met deze zoet-pittige specerijenmix.

 

 

 

Ras el hanout
Een geliefd specerijenmengsel uit de Marokkaanse keuken.

 

 

 

Vadouvan
Een heerlijke, milde Indiase curry met een Franse twist. Het beste uit twee keukens.

 

 



VERSE & GEDROOGDE KRUIDEN

Vers gesneden tuinkruiden vindt u in de groente koeling. En met het seizoen hebben we ook verse kruiden op pot. Hier een handig overzicht van de smaken en waarbij de kruiden goed passen.

Bladpeterselie
Dit kruid met gladde blaadjes lijkt qua uiterlijk meer op koriander en selderij. De smaak is echter pittiger dan de krulpeterselie. Past perfect bij aardappelen, soepen en sauzen, vis en op een omelet.

Basilicum      
Dit kruid staat centraal in de Italiaanse keuken. Voeg het kruid pas toe als het eten van het vuur is anders gaat er veel smaak verloren. Combineert goed in pastagerechten en als ingrediënt voor een smaakvolle pesto.

Munt
Het blad heeft een frisse geur en smaak. Combineert goed in salades of met vers fruit, maar ook voor het kruiden van vlees, in de yoghurt if in koele en warme drankjes.

Rozemarijn
Doet denken aan de smaak van naaldhout en heeft een sterke harsachtige geur. Maakt lamsvlees nog lekkerder en ook gebakken aardappelen, gerechten met tomaat en marinades.

Krulpeterselie
Dit kruid heeft een frissen, kruidige en iets zoete smaak en wordt vaak gebruikt in soepen, salades en sauzen. Ook te gebruiken in de kruidenboter of bij asperges.

Dille
Dit frisse,  licht zoete kruid combineert heel goed bij visgerechten vanwege zijn zachte smaak. Deze smaak heeft iets weg van anijs en venkel. Ook lekker in aardappel- en yoghurtgerechten.

Tijm
Naast de aromatische smaak is dit kruid tegelijkertijd fris en licht bitter. Tijm kent vele toepassingen en gaat vooral goed samen met vlees en aardappelen of in combinatie met tomaat.

Salie
Dit kruid heeft een krachtige diepe smaak en geur die erg verschilt van andere kruiden. Lekker bij vlees, vis, pasta en stoofschotels.

Oregano
Pittig, kruidig en belangrijke smaakmaker in de Griekse en Italiaanse keuken. Lekker op pizza’s, schotels met tomaat, kaas, kip of pasta.