KOKEN MET ZEEWIER & ZILTE GROENTE
van Toine Wilke en foto’s van David Loftus

Nasi Goreng met wakame, pasta carbonara met zeespagetti en poké bowls met zeekraal: zeewier en zilte groente bieden oneidig veel mogelijkheden voor in de keuken. Ontdek hoe je met deze duurzame groenten uit zee en duin uw maaltijd lekkerder en gezonder kunt maken.

Met basisinformatie over aankoop, bereiding, bewaartips en andere bijzondere ‘seacrets’, zodat u thuis snel aan de slag kunt.

Toine Wilke alias Toine de Zeewierman zet met Sea Green zeewier en zilte groente op de kaart. Hij werkt samen met Bart van Olphen en Fish Tales.

 

 


HET HOLLANDS MAANDKOOKBOEK
van Annemieke Geerts – Chillé

Wilt u ook graag weten wat er in uw eten zit en waar het vandaan komt? Eet u ook het liefst producten van dichtbij en vindt u het belangrijk om lekker en gezond te eten, maar door een druk bestaan niet veel tijd om in de keuken te staan? Dan is dit no-nonsense kookboek een geweldige hulp. Met de makkelijke recepten zet u snel een lekker gerecht op tafel. U krijgt daarnaast talloze tips die het koken eenvoudiger maken en die er voor zorgen dat u niets weg hoeft te gooien.

Het Hollands Maandkookboek biedt meer dan 100 overheerlijke recepten voor gevarieerde voor-, hoofd- en nagerechten passend bij het seizoen. Zoals een lekkere anti-dip vitaminesoep in januari, een zomerse peultjes-frambozensalade in juli en een kerstmenu zonder vlees.

Met de makkelijke recepten en talloze tips van Annemieke Geerts-Chillé heeft u een eigentijds en praktisch kookboek in handen met een handige verskalender waarin u per maand kunt zien wat er van Hollandse bodem komt.


FIT VEGA(N) FOOD
van Nanneke Schreurs en José van Riele

Voor iedereen die graag sport én er liever een plantaardige lifestyle op nahoudt. Of natuurlijk als je gewoon niet elke dag  met kip, broccoli en rijst naar de gym wilt, maar wel het aandeel eiwitten in je voeding hoog wilt houden.

Dit unieke informatieve kookboek legt uit hoe je met een actieve levensstijl voldoende plantaardige voedingsstoffen binnenkrijgt – of je nu een weekend- of topsporter bent. Fit Vega(n) Food bevat 75 recepten inclusief kleurencode per voedingsgroep, zodat in één oogopslag duidelijk is of er voldoende eiwitten in het recept zitten. Natuurlijk is het ook gewoon heel lekker.

Met medewerking van ambassadeurs van de plantbased lifestyle, zoals Vivian Reijs, Nicolien Sauerbrij en Leontien van Moorsel.

 

 


DE 6 NATUURLIJKE WONDERMIDDELEN
voor dagelijks gebruik

Waarom zou je je kasten vullen met tientallen schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten of cosmetica als drie eenvoudige producten hetzelfde kunnen, maar dan op een natuurlijke manier?

Dit boek geeft een heleboel praktische tips, adviezen en middeltjes om deze natuurproducten elke dag te kunnen gebruiken. Stuk voor stuk sparen ze heel wat geld uit en ze doen wonderen voor je eigen welzijn en dat van onze planeet!
Alessandra Moro Buronzo is gediplomeerd psychologe en natuurgeneeskundig therapeute. Ze is verder auteur, journalist en Bachbloesemconsulent. Ze heeft al talrijke boeken gepubliceerd.

Citroen, azijn en zuiveringszout (baking soda of natriumbicarbonaat) hebben veelzijdige kwaliteiten die van pas komen bij onze lichaamsverzorging en onze gezondheid, maar waarmee ook gekookt kan worden en het hele huishouden kan worden gedaan. Omdat ze ook doeltreffend, goedkoop en milieuvriendelijk zijn – in tegenstelling tot veel synthetische producten – verdienen ze een plaats in de keuken- of badkamerkast! Drie andere bijzonder nuttige producten in ons dagelijks leven vullen dit trio aan: klei, honing en zout.


VAN HET LAND, GENIETEN VAN EEN GROENER LEVEN
Een amusante en soms ontroerende ode aan alles wat ons voedt, van onze band met de aarde tot de oogst van het land. Culinair groenauteur en bio-tuinder Alma Huisken beschrijft haar ideaal met verve: zoveel mogelijk leven van haar biologische, Groningse moestuin en boomgaard, die zijn bevolkt met kippen, ganzen en huurbijen.