RUIL UW KOOKBOEK VOOR EEN ANDER
Heeft u een kookboek in de kast staan die u helemaal van binnen en buiten kent? Neem deze mee naar de winkel en kijk eens in onze kookboeken-ruilkast. Uw boek mag in de kast en u pakt er één mee.

Eén erin, één eruit! Zo geeft u anderen inspiratie en duikt u zelf de keuken in om aan de slag te gaan met nieuwe recepten.

 

 

 


TSUKÉMONO
van Peter van Berckel

Dit kookboek gaat over snelle groentefermentatie uit Japan.
Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémonopickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig toe te passen en sluit aan bij de huidige belangstelling voor gefermenteerde voeding.

Iedere dag een pickle.
Pickles zijn een culinaire toevoeging aan je maaltijd. Het is een hernieuwde kennismaking met groente, zelfs de soorten die je al door en door dacht te kennen. Door het pickle-proces ontstaat smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. En door de start van het fermentatieproces ondersteun je met deze pickles je spijsvertering en darmconditie.

Kok en natuurvoedingskundige Peter van Berckel leert je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Met meer dan vijftig – veelal vegan – recepten kun je direct zelf aan de slag. Je kunt kiezen uit traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter je handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

Tip: geef uzelf over een ander meteen de Pickle Press cadeau, kan u meteen goed gebruiken bij dit kookboek!


HET HOLLANDS MAANDKOOKBOEK
van Annemieke Geerts – Chillé

Wilt u ook graag weten wat er in uw eten zit en waar het vandaan komt? Eet u ook het liefst producten van dichtbij en vindt u het belangrijk om lekker en gezond te eten, maar door een druk bestaan niet veel tijd om in de keuken te staan? Dan is dit no-nonsense kookboek een geweldige hulp. Met de makkelijke recepten zet u snel een lekker gerecht op tafel. U krijgt daarnaast talloze tips die het koken eenvoudiger maken en die er voor zorgen dat u niets weg hoeft te gooien.

Het Hollands Maandkookboek biedt meer dan 100 overheerlijke recepten voor gevarieerde voor-, hoofd- en nagerechten passend bij het seizoen. Zoals een lekkere anti-dip vitaminesoep in januari, een zomerse peultjes-frambozensalade in juli en een kerstmenu zonder vlees.

Met de makkelijke recepten en talloze tips van Annemieke Geerts-Chillé heeft u een eigentijds en praktisch kookboek in handen met een handige verskalender waarin u per maand kunt zien wat er van Hollandse bodem komt.