CAFÉ MICHEL • KOFFIE MET EEN VERHAAL

Gemaakt van 100% Arabica koffiebonen afkomstig uit 100% traceerbare teeltgebieden. 100% Biologisch en Fairtrade Max Havelaar of Small Producers Symbol.

Op grote hoogte geteeld, ambachtelijk gebrand
Het karakter van koffiebonen hangt af van de grond, het klimaat en vooral de hoogte waarop ze verbouwd worden. De koffie van Café Michel wordt zonder uitzondering geteeld op grote hoogte. Hier rijpen de bonen trager waardoor er complexere aroma’s en een lichte aciditeit ontstaan. De bonen worden verwerkt volgende de traditionele “natte verwerking” methode. Dit houdt in dat de bonen na het verwijderen van het vruchtvlees eest gefermenteerd worden en daarna gewassen en gedroogd in de zon. Hierdoor worden ze minder bitter, iets zuurder en krijgen ze een zachtere, meer aromatische smaak in vergelijking met niet gefermenteerde bonen.

Traceerbare teeltgebieden
Om de aromatische kenmerken van een bepaald teeltgebied kracht bij te zetten, geeft Café Michel bewust de voorkeur aan koffie van een bepaalde herkomst. Er zijn acht teeltgebieden over de wereld geselecteerd met elk hun eigen specifieke kenmerken. In deze gebieden is Café Michel langetermijnverbintenissen aangegaan met coöperaties van koffieboeren die zij regelmatig bezoeken. Door het geven van feedback en tips helpt Café Michel de boeren om continu te streven naar optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit.

GROENE KOFFIE
Ongebrande koffiebonen, oftewel rauwe, bevatten de GCA die normaliter bij het branden verloren gaat. GCA is chlorogeenzuur, een antioxidant dat het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten verlaagt. Het ontgift en stimuleert de afvoer. Ook kan het mogelijk ontstekingsremmend werken en helpen beschermen tegen tandbederf. Een andere gezondheidsvoordeel die geclaimd wordt is dat het helpt bij afvallen. Maar op basis van de huidige kennis, is nog niet te zeggen dat groene koffie (extract) hét afslankmiddel is. U zult er in ieder geval niet sneller van afvallen als u uw leefstijl niet aanpast. Het zou wel een hulpmiddel kunnen zijn ter ondersteuning van uw energiebalans. Daarom blijft de boodschap de bekende: gezond en gevarieerd eten met veel groenten en fruit met voldoende beweging is de basis voor een gezond gewicht en een goede gezondheid in het algemeen.

TIP VOOR BIJ DE KOFFIE
De chocolade van Terra Etica, we hebben maar liefst 6 nieuwe smaken in ons assortiment. Of zoet je koffie met hun blonde of donkere rietsuiker. Van Terra Etica hebben we nu ook thee en cacaopoeder voor chocolademelk, dus als u geen koffie liefhebber bent dan is er altijd nog iets anders lekker warms.