SPECULOOSJES-WORTEL CAKE
een recept van Dagelijkse Kost (ietsje pietsje aangepast)

Ingrediënten
• 200 g boter
• 300 g bloem
• 2 bospeen wortels
• 3 mandarijnen
• 5 eieren
• 3 koffielepels bakpoeder
• 50 g suiker
• 250 g donkerbruine suiker
• 100 volgranen speculoosjes (Corn Crake, in het ‘glutenvrije’-schap)
• speculaaskruiden
• speculoospasta

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Breek de eieren in een mengkom en voeg bruine suiker toe. Mix rustig met de deeghaak. Voeg flinke snuif speculaaskruiden toe.
Smelt de boter in een steelpan. Laat het hazelnootbruin worden.

Voeg bloem en bakpoeder in aparte kom samen.

Plet de speculoosjes in een vijzel.

Is de boter hazelnootbruin? Giet bij het ei- en suikermengsel. Goed mixen.
Voeg nu lepel per lepel de bloem en bakpoeder toe. Meng alles tot een egaal beslag.
Doe er de verkruimelde speculoos bij.

Schil en rasp de wortelen.
Rasp de mandarijnenschil voor zeste.
Voeg de geraspte wortelen en de mandarijnzeste toe aan het deeg. Mix goed door elkaar.
Vet een cakeblik en bestuif met bloem.
Giet het beslag in het cakeblik.

Bak de wortelcake 50 min.

Pers de mandarijntjes uit in een kleine kookpot. Doe er de suiker bij.
Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Haal de cake uit de vorm en snijd hem in de lengte horizontaal doormidden in drie of vier plakken om er lagen mee op te bouwen.

 

Strijk een laag van de mandarijnsiroop over de stukken cake. Smeer daar een laag speculoospasta over.
Verkruimel nog wat extra speculooskoekjes in de vijzel en strooi de kruimels over de speculoospasta.
Leg de stukken cake opnieuw op elkaar. Smeer eventueel nog wat speculaaspasta en kruimels op de buitenkant van de cake.

En deel met al uw dierbaren!



KOOKIE CAT • HAVERMOUT & CASHEW KOEKEN

De vijf smaken van Kookie Cat zijn vrij van gluten, soja, tarwe, en palmolie. Gemaakt met 100% biologische ingrediënten en zonder dierlijke eiwitten (vegan). De koeken zijn gezoet met kokosbloesemnectar waardoor ze low GI zijn. Low GI betekent een lage glycemische index en dat betekent dan weer dat de koolhydraten langzaam worden verteerd in de darmen tot glucose en zo door het bloed worden opgenomen. Dus geen enorme bloedsuikerspiegel-piek.

Kookie Cat bakt haar koeken met de hand in Sofia, Bulgarije. Anita Klasanova opende een aantal jaar geleden een bakkerij in Sofia en daaruit voort kwam Roo’bar, de superfood reep met gedroogd fruit en noten. Nu is haar team terug bij het geliefde koekjes bakken.

En de zwarte kat? Die loopt rond op kantoor en steelt stiekem Roo’bars. Kookie Cat eert haar speelsheid en mysteries.

CHIA LEMON
Voedzame choiazaadjes, kokos en een twits citroen.

glutenvrij havermout, kokosbloesemnectar, cashewnoot, gedroogde kokosnoot, kokosolie, kokosrasp, chia (4,2%), citroenolie (0,1%), zout.

 

 

 

VANILLA CHOC CHIPS
Fijne bourbon vanille smaak met chocolade chips on top.

glutenvrij havermout, cashewnoot, kokosbloesemnectar, gedroogde kokosnoot, chocolade chip(cacao massa, kokossuiker, cacao boter) (8%), kokosolie, kokosrasp, Bourbon vanille (0,1%), zout.

 

 

PINEAPPLE ORANGE
Tropisch zoet en fris met ananas, sinasappel en kaneel.

glutenvrij havermout, ananas (22,8%), cashewnoot, kokosbloesemnectar, gedroogde kokosnoot, kokosolie, kaneel, sinasappelolie (0,1%), zout.

 

 

 

HEMP CACAO
Crunchy en extra proteïne door de hennepzaadjes en cacao. Zonder zout!

glutenvrij havermout, cashewnoot, kokosbloesemnectar, hennepzaad (12%), kokosolie, cacaopoeder (3,5%), hennep proteïne, Bourbon vanille.

 

 

CACAO NIBS WALNUT
Rijke smaak door de combi cacao en walnoot.

glutenvrij havermout, cashewnoot, kokosbloesemnectar, kokosolie, cacao boter, walnoten (4,5%), cacaopoeder, cacao nibs (1,5%), Bourbon vanille, zout.