WIJ VERKOPEN BIOLOGISCHE EN BIOLOGISCH DYNAMISCHE EIEREN
De biodynamische eieren herkent u aan het Demeter logo op het doosje én aan de stempel op de schaal van de eitjes zelf. Op elk ei staat een code. De ‘0’ staat voor biologisch. Omdat er voor biodynamische eieren geen eigen cijfer bestaat, wordt dus het woord ”Demeter” erop gezet. De rest van het nummer verwijst naar het kippenbedrijf waar uw ei vandaan komt.

RECECPT: SHAKSHUKA FEESTJE

Tradioneel is Shakshuka een eenpansgerecht met eieren, tomaten, pepers en ui. Hier een shakshuka recept met extra groente, maar het blijft een heerlijk eenpans-eier-gerecht.

Ingrediënten
•  
4 bosuien
• 1 teen knoflook
• 1 tl komijnzaadjes
• 1 tl oregano
• 2 tl korianderzaadjes
• 2 el olijfolie
• 200 g groene asperges of sperziebonen
• 1 bosje raapstelen
• 150 g broccoli
• 100 g babyspinazie
• 50 g doperwtjes
• 100 g adukiboontjes
• 4 eieren
• ½ bosje munt en bosje dille, fijngehakt
• evt. wat fetablokjes

Snij bosui in stukken en hak de knoflook fijn.
Rooster in een pan de komijn- en korianderzaadjes tot ze geuren. Vijzel ze iets fijner.

Verhit de olijfolie in de pan. Fruit bosui en knoflook glazig en voeg dan de asperges en de broccoli toe. Strooi de oregano en de specerijen erover. Smoor de groente in 8 min beetgaar.
Voeg raapstelen, spinazie, doperwten en adukiboontjes toe. Roerbak een paar minuten tot alles geslonken en warm is.

Zet het vuur laag en maak 4 kuiltjes in de groente, breek daar voorzichtig 4 eieren in. Laat de eieren stollen, dek eventueel de pan af met een deksel. Neem de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout en de gehakte kruiden.

Verkruimel de feta erboven en zet de pan op tafel.

Met naanbrood of dikke plakken landbrood schept iedereen zo uit de pan.