WANDELWOL •  DE OPLOSSING BIJ BLAREN EN VOET-ONGEMAK

Het antidruk-product van WandelWol bestaat uit 100% schapenwol of 100% alpacawol; zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Het materiaal is zacht en geeft u het gevoel te lopen op wolken.

Het verschil tussen schapenwol en alpacawol is dat schapenwol lanoline (wolvet) bevat en alpacawol juist géén lanoline bevat.

WandelWol is door zijn natuurlijke afkomst biologisch afbreekbaar. Het antidruk-product absorbeert transpiratievocht en ventileert. Zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten.

Voor wie
Het is geschikt voor wandelaars, sporters, shoppers en mensen met weinig vetpolster onder de voet. Het verzacht ontstane blaren en voorkomt blaar-vorming. Tevens fijn verwarmend bij koude voeten en verkoelend in de zomer. Ook wordt WandelWol antidruk-wol ingezet bij pijnlijke likdoorns tussen of rondom de tenen, wintertenen, hielspoor en bij branderig gevoel onder de bal van de voet. Ter voorkoming van trauma-nagels bij het sporten of bij lange afstandswandelingen.

Werkt niet genezend, maar verzacht. Het is druk-ontlastend en huidherstellend.ORGANIC SCHRIJFWAAR & NOOIT MEER WEGWERPVERPAKKING
We maken een nieuwe groene stap in en rondom de keuken.
De duurzame spulletjes vindt u op de kist in de tweede erker.

Eco Lunchbox • Drie-in-één
Plastic zakjes en bakjes zijn overbodig met deze roestvrij stalen lunchbox. Waarmee u gemakkelijk uw boterhammen en nog twee andere lunchhapjes mee kan nemen.

 

Schriften en notitieblokken • Zintenz
Gedrukt met biologische en gifvrije inkt, op papier van oogstafval, bladeren en stengels die overblijven op het land na de oogst. De inkten hebben een Cradle to Cradle Gold Label en mag als één van de weinigen gebruikt worden in de voedsel industrie. Het drukproces is waterloos, er wordt nagenoeg geen water gebruikt en dus ook niet vervuild. Eten kan niet, maar composteren wel!

Cibibee • bijenwasdoekjes
Een bijenwasdoek is ideaal om voedsel in te verpakken en vers te houden. Ook goed bruikbaar voor het afdekken van schalen en deeg dat moet rijzen. Cibibee heeft 3 mooie motieven in verschillende formaten in één verpakking.
Zo’n doek kunt u ook zelf maken met zuivere bijenwas, naast de Cibibee’s verkopen we Bijenwas van Wiertz!

Avocado Hugger
Houdt uw halve avocado langer vers. 100% BPA en ftalaatvrij, 100% voedsel veilige en herbruikbare siliconen, veilig voor in de vaatwasser, vriezer en magnetron.

 

Vershoud- en magnetronfolie
De folie is oxo-biologisch afbreekbaar en zit in een navulbare rolhouder met snijrand de coupe. De navulverpakking verkopen we natuurlijk ook.

 

 

Microfiber CLOTH • schoonmaakdoekjes
Vier verschillende doekjes met een eigen structuur voor ramen, keuken, universeel gebruik en badkamer. U krijgt snel en eenvoudig glanzend schone oppervlakken met deze doekjes, door enkel water toe te voegen. De ultramicrovezeldoekjes polijsten en reinigen tegelijkertijd. Was de ze op 60°C zonder wasverzachter en bleekmiddel en ze zijn weer klaar voor gebruik.

 

 

 

 KOOP DE ECO RESPEKT DRINKFLES
EN STEUN DE AMANPRANA ACTIE ‘RED DE ZEE’

Glazen drinkfles, milieuvriendelijk en hygiënisch
• dop van zuivere kurk uit Portugal (natuurlijk & afbreekbaar)
• hoes van 100% gerecycleerd materiaal
• geschikt voor koude, warme dranken en kokend water
• vaatwasser-bestendig
• reukloos
• vrij van metalen en schadelijke stoffen
• herbruikbaar
• 100% recyclebaar

Cradle to cradle
Glas is inert, d.w.z. het sijpelt niet in je drank.
Glas is “cradle to cradle”. Glas wordt gemaakt van zand. We krijgen het van Moeder Natuur en geven het terug aan Moeder Natuur, zonder vervuiling of belasting!

Veilig
Met de gekleurde hoes is de fles veilig op de fiets, naar school, in de auto, op je werk, in de fitness, naast je bed… de Eco Respekt fles wordt je trouwe metgezel.

Shri Yantra en de vortex
De ingegraveerde cosmogram (of mandala: de Shri Yantra) symboliseert geometrie, terwijl de vortex (of spiraal) bovenaan de fles de vitaliteit van water weergeeft.


Red de Zee actie

Kleine initiatieven kunnen een verschil maken. Vele kleine initiatieven kunnen een groot verschil maken. Samen kunnen we de oceanen en zeeën behoeden voor verdere vervuiling en meehelpen aan het behoud van ernstig bedreigde diersoorten. Vermijd zoveel mogelijk plastic afval. Sorteer en recycleer, steun goede initiatieven. Doe mee en red de zee!

100% Van de opbrengst van Amanprana’s Eco respekt fles gaat naar acties van Red de Zee.

Zij publiceren regelmatig artikelen op haar website onder de noemer Red de Zee, met aandacht voor onze oceanen. Zij geven de oceaanproblematiek aandacht op social media en in de nieuwsbrief om bewustwording te vergroten.

En al jaren hebben zij een mooie samenwerking met Sea First Foundation, beide organisaties streven hetzelfde doel na: schone en gezonde oceanen, met gezonde bewoners. Sea First Nederland, met name Dos Winkel, heeft in 2016 meer dan honderd lezingen en lessen gegeven en daarnaast een aantal bijzondere evenementen georganiseerd. Hij heeft vele duizenden kinderen en volwassenen bereikt om hen te vertellen over de schoonheid, zorgen en oplossingen rond de toestand van de oceanen en hen ook aangespoord actie te ondernemen om de oceanen te beschermen. De boodschap over de status van de oceaan, kwam bij velen hard aan, maar leidde ook tot zeer interessante discussies. Amanprana heeft meer dan 13 lezingen en 13 lessen aan klassen mogen ondersteunen.

En Amanprana was hoofdsponsor van de door de Sea First Foundation georganiseerde Wereld Oceaan Dag 2016 in Nederland. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om bij de internationale gemeenschap aandacht te vragen voor vervuiling van de oceanen door (vooral) plastic en voor overbevissing en bijvangst.


BIO BIDON
Deze Tulper Bio Bidon is gemaakt van suikerriet! En wordt op milieuvriendelijke vervaardigd in Nederland door Made Blue. Alle verwerkte materialen zijn voedselveilig en volledig recyclebaar.
Wij hebben een speciale Natuurwinkel versie voor u.

MOTIVATE, FEEL GREAT, HYDRATE
Gebruik deze fles, behalve voor het sporten, ook onderweg in plaats van PET flesjes gevuld met bronwater of frisdrank. Daarmee bespaar je veel plastic afval en het drinken van kraanwater is gezond, goedkoop en goed voor het milieu.


EEN LITER VOOR EEN LITER

Steun je met de aanschaf van deze bidon de water projecten van Made Blue. Zij willen iedereen op de wereld toegang geven tot schoon drinkwater. Dat doen ze door de water-voetafdruk of juist de waterbesparing van producten, diensten en bedrijven te spiegelen met liters in drinkwaterprojecten.

Dit houdt in dat elke bio bidon zorgt – op basis van de gemiddelde levensduur – voor evenveel schoon drinkwater. Een 750 ml bio bidon wordt gemiddeld 1.000 keer gebruikt. Dit is omgerekend een donatie van 750 liter schoon drinkwater per bio bidon. Een liter voor een liter dus.