CHOCOLATEMAKERS
Rodney en Enver zijn de Chocolatemakers, hun fabriek staat in Amsterdam Noord en alles gebeurt met de hand. Op chocolatemakers.nl kun je het hele proces volgen. Ze maken drie soorten chocolade repen met cacao uit verschillende werelddelen. Door een nauwe samenwerking met de boeren, kopen ze de cacao direct bij hen in voor een eerlijke en goede prijs.

De ‘Gorilla bar’ is gemaakt van Virunga cacao uit Congo. Een krachtige chocolade in melk en puur. De laatste berggorilla’s leven in Virunga Nationale Park in Oost Congo. Er is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.

De cacaobonen voor de ‘Tres Ombres’ reep, worden met het Zeilschip de Tres Hombres op windkracht uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Met het eten van deze chocolade steun je de Tres Hombres en kies je voor duurzaam transport! Wij hebben die met 40% cacao en zeezout.

De cacao van de ‘Awajun’ reep wordt door de Awajun indianen in Peru verbouwd. Zij zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in het Amazone regenwoud. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao. Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun in hun levensonderhoud voorzien en zijn niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt.EXTRA ROMING & EXTRA CACAO

De biologische en fair trade chocolademelk van Zuivelrijck is extra romig door de volle melk en er zit lekker veel cacao in. U kunt het warm of koud drinken en heerlijke pannenkoeken mee bakken!

Hier een paar super recepten voor een waar chocolademelk-feest.

Chocolademelk Pannenkoeken
Dit recept is super makkelijk, vooral niet gezond en erg lekker. Het recept is van Francesca Kookt, zij bakte ze zondagmorgen voor haar gezin!
Voor circa 10 pannenkoeken:
• 200 gr bloem
• 300 ml chocolademelk
• 1 ei
• 1 rijpe banaan
• boter

Doe de bloem in een kom en klop hier eerst 200 ml chocolademelk doorheen.
Klop ook het ei erdoor. Je moet een iets dikkig en klontloos beslag overhouden.
Vindt u het nog te dik? Dan klop je er nog een beetje chocolademelk door.
Prak als laatste de banaan en roer deze goed door het beslag.

Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en bak hier kleine pannenkoeken in.
Ze hebben circa 2 minuten per kant nodig.

Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan en maple syrup. Enjoy!

Hot & Ice Cold Sundae

• Sweet Cow Vanille of Aardbeien ijs
• ½ glas chocolademelk per sundae
• toppings zoals fruit, discospikkels, slagroom, nootjes

Verwarm eerst de chocolademelk. Giet een klein beetje in je dessertglas.
Daarop lekker veel ijs, dan de rest van de chocolademelk en versier met je toppings.

 

One Chocolate Kick

• Dubbele espresso
• 4 ijsklontjes
• shot chocolademelk

Samen in de blender, in een mooi glas & klaar!LEKKER VOOR JOU & GOED VOOR DE ORANG-OETAN!

De chocolademakers van Red Ape maken zich zorgen om het tropisch regenwoud in Indonesië, om de natuur die wordt verwoest door oliepalmplantages en de papierindustrie. En om de orang-oetan (Red Ape), die zijn leefgebied ziet verdwijnen.

Forest Sugar voor in de chocolade
Met de productie van Red Ape Forest Sugar wordt er een halt toegeroepen aan deze verwoesting. Want het sap van de suikerpalm verschaft een goed en eerlijk inkomen voor de lokale bevolking. En doordat deze palmen alléén maar groeien in de beschutting van het tropisch regenwoud worden boeren de ambassadeurs van het tropisch regenwoud. Beste van alles: zo behoudt onze Red Ape ook zijn thuis.

Red Ape Forest Sugar is een 100% natuurlijke zoetstof met een lage glycemische index (GI) en heeft daardoor minder effect op je bloedsuikerspiegel dan gewone suiker.

Cacao uit Congo
Met de cacaobonen uit Congo worden ook de vriendjes en vriendinnetjes van onze Red Ape gesteund. Een deel van de cacao opbrengsten gaat namelijk naar een project voor het beschermen van berggorillas!

Naast de Red Ape chocolade, ligt ook de Forest Sugar in het schap.