Plant Power yoghurt & kwark

Posted by on nov 27, 2019 in Agenda, Alles | No Comments


PROEVERIJ • ZA 30 NOV 19 • 11 – 17 UUR

De plantaardige yoghurt en kwark alternatieven van Provamel zijn heerlijk met fruit uit het seizoen en/ of granola.

Kom zaterdag uitproberen of het iets is voor bij uw ontbijt, na het sporten of als lekker dessertje. Maar een glutenvrij champignon-prei quiche is ook zeker niet verkeerd!

Hier het recept:

Ingrediënten voor het deeg:
• 300 g maïsmeel
• 100 g boekweitmeel
• 40 g sojameel
• 100 g plantaardige boter
• 3 tl bakpoeder
• 200 ml water
• 1 tl zout
• 1 tl tijm

Ingrediënten voor de vulling:
• 1 hele prei
• 250 g champignons
• 50 g plantaardige boter
• 400 g Provamel Soja Alternatief voor Kwark
• 30 g maïzena
• 50 g witte miso
• 2 tl roze peper
• 1 tl zout

Kneed alle ingrediënten om een deeg te vormen en doe het in een ingevette  springvorm. Druk met de hand aan en zorg dat er een rechtopstaande rand is.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de champignons. Bak samen ongeveer 5 minuten met plantaardige boter. Breng op smaak met 1/4 theelepel zout en verdeel gelijkmatig over het deeg.
Meng de ‘kwark’, maïzena, witto miso, roze peper en het zout en schenk ze over het groentemengsel.

Bak gedurende 25-30 minuten in de oven op 200°C.