Pinda, de gezondste peulvrucht

Posted by on jan 1, 2017 in Alles | No Comments

pindas
Bio-dynamische pinda’s in dop worden niet gebleekt

De pinda komt oorspronkelijk uit Brazilië en behoort tot de familie van de peulvruchten. In Italië worden op de vruchtbare zandgronden van Agro Pontino-Latina op bio-dynamische wijze pinda’s verbouwd. Een oude traditie wordt hiermee nieuw leven ingeblazen omdat er de laatste jaren geen pinda’s meer werden geteeld in dit gebied.

De pinda’s worden met de hand geoogst en vervolgens met oude houten machines verder verwerkt. Vlak voordat de pinda’s worden verpakt en getransporteerd worden ze zorgvuldig geroosterd om de maximale smaak en aroma te verkrijgen. De bruine kleur van de dop is typisch voor de traditionele manier van werken zonder te bleken.

Pinda’s zijn rijk aan proteïnen en zijn daardoor zeer geschikt voor mensen die fanatiek sporten. Ze bevatten veel mineralen zoals zink, kalium, mangaan, magnesium en fosfor en bevorderen de bloedsomloop en het cel stofwisseling. Bovendien zijn pinda’s een uitstekende bron van antioxidanten.

Toos zegt altijd: “Rijst en pindasaus is alles wat je nodig hebt”.