Kom onze Kerststal bekijken!

Posted by on dec 18, 2017 in Agenda, Alles | No Comments


18 DEC T/M 6 JAN • MET DE KUNSTWERKEN VAN ANTOINETTE ELSINGA

Voor de 22ste achtereenvolgende keer organiseert De Weg van het Licht de Kerststallenroute in Baarn. Dit jaar doen wij mee met een kerststal in onze bakfiets in de etalage. Download hier de routebeschrijving.

Antoinette Elsinga van Seleniet Kunst heeft hiervoor speciaal een aantal kunstwerken gemaakt, dus u bent van harte welkom om deze van 18 december tot en met 6 januari 2018 te komen bewonderen.

 

Naast Jozef en Maria staan de Drie Wijzen en een herder met schaap.

 

 

Zij worden omringd door tal van engeltjes.

 

 

 

De route begint in de Faas Eliaslaan en loopt langs de Nicolaaskerk naar Hoog Baarn, in totaal ongeveer vier kilometer.
De traditie van de Kerststallenroute in Baarn is begonnen toen de initiatiefneemster, Jacqueline van den Eshof, op het idee kwam bij een grote kerststal op een plein in Malmédy in de Belgische Ardennen. Daar ontstond het plan om een route te organiseren langs kerststallen in Baarnse tuinen in het oude deel van het dorp. In 1996 startte een groep enthousiaste vrienden met zeven stallen. Gedurende de jaren die volgden groeide de route met een paar stallen per jaar. Inmiddels staan er ruim 120 stallen en andere kersttaferelen langs de route. Ook zijn enkele winkeliers van de Laanstraat en de Brinkstraat aan de route toegevoegd. Ook staan er steeds meer stallen buiten de route. Dit jaar zijn dat er zo’n 35.

Op de site wegvanhetlicht.nl vindt u meer informatie over de Kerststallenroute.