Groene stapjes… Plastic afval scheiden

Posted by on sep 29, 2015 in Alles, Groene stapjes | No Comments

Plastic Hero
De Plastic Heroes zakken zijn nu verkrijgbaar in de winkel!

Recyclen is goed voor het milieu. Hoe meer plastic verpakkingsafval we gescheiden inleveren, hoe meer we kunnen gebruiken om er nieuwe producten en verpakkingen van te maken, hoe minder plastic we hoeven te verbranden en hoe minder plastic in de natuur terecht zal komen.

Plastic Heroes is het inzamelsysteem voor plastic verpakkingen zoals PET flesjes, boterkuipjes en flacons. Hiermee kun je al je plastic verpakkingen gescheiden inleveren voor recycling. Wel zo makkelijk.

Plastic producten en gebruiksvoorwerpen horen niet in de Plastic Heroes zak. Ook zijn sommige verpakkingen niet geschikt voor recycling via Plastic Heroes. Hierbij kun je denken aan piepschuimverpakkingen, verpakkingen met aluminium folie en verpakkingen van chemische middelen. Bekijk hier wat wel en niet in de zak hoort.

Is uw Plastic Heroes zak opgehaald dan wordt elk soort plastic apart in balen geperst en aangeboden aan recyclers voor verdere verwerking. Het plastic wordt dan tot snippers vermalen, gereinigd en samengesmolten tot nieuwe grondstof. Daarvan worden korrels gemaakt (granulaat). Hiervan worden nieuwe producten gemaakt, zoals jerrycans, truien, speelgoed, tuinstoelen, leidingen en buizen.