De smaak van…zon!

Posted by on jun 7, 2020 in Alles, De Smaak van Stel... Blog | No Comments

Voor mij smaakt de zomer echt ZOUT. Ik heb geen echt zomer-/vakantiegevoel als ik geen zee gezien heb. En zout op mijn huid (mooi boek trouwens!) heb gehad. Mijn haar zit ook altijd super aan zee.

Dit keer wil ik je aansporen om eens goed naar je zonnebrandproducten te kijken. Is het een chemische of een natuurlijke? Ik wil steeds meer toe naar ‘ik smeer niks op mijn huid wat ik ook niet kan eten’. Dus ben ik gaan uitvogelen wat prettig is en bovendien wat werkt. Met gemengde resultaten, haha! Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat smeren met mijn eigen spul op Fuerteventura in februari niet werkt… Wat werkt wel (bij mij)?

Sowieso opbouwen van zonlicht op mijn huid. Zoveel mogelijk bloot als de zon schijnt. Steeds even. Dan bouw je langzaamaan je eigen beschermingsfactor op, want een gebruinde huid verbrandt minder snel. En ik houd ook van afwisseling; in de zon geweest en dan fijn even in de schaduw. Maar op je winterhuid is een hoge factor soms echt nodig. In de winkel hebben we een mooi nieuw product, dat goed beschermt, (lekker ruikt en goed smeert en) geen witte laag achterlaat: SolarTea. 

En als ik dan eenmaal wat kleur heb opgedaan, stap ik over op mijn zelfgemaakte oliemengsel (zie foto bovenaan). De basis is kokosolie en rode palmolie, waar van nature een lage beschermingsfactor in zit. Nu heb ik er wat tarwekiemolie (vitamine E) en frambozenpitolie bij gedaan. Vorig jaar had ik wortelolie gemaakt en erdoor gedaan. Als je dat op je natte huid smeert, heb je gelijk een prachtig subtiel kleurtje en je huid neemt het water meteen mee op met de olie, extra vochtinbrengend dus!

Maar soms overkomt het je toch; dat je te hard bent gegaan en ’s avonds merkt dat je huid trekt en prikt. Balen. Een lauwe douche is dan al fijn. Ook kun je je daarvoor insmeren met komkommer, pure aloë vera (kontje van een stengel afsnijden en je daarmee insmeren, en dan de volgende keer daar weer een reepje afhalen, enz.) of yoghurt. Ik ben gaan proberen om een aftersun te maken. Eerst heb ik van een groot blad aloë vera de binnenkant geschraapt en de staafmixer erop gezet:

Toen heb ik via www.hetkanwel.nl het recept voor aftersun gevolgd. 1el aloe vera gel / 1el sheaboter / 1el kokosolie / 1el calendulaolie / 1tl bijenwas / 15 druppels etherische lavendelolie / 10 druppels chiazaadolie (ik had geen vitamine E olie). De structuur is een beetje korrelig, moet het nog perfectioneren, maar het smeert heerlijk.

Ik wens je een mooie zomer, met zon op je huid!

Groet,

S.tel

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.