De smaak van… voeten!?

Posted by on apr 8, 2020 in Alles, De Smaak van Stel... Blog | 2 Comments

Groot is de wereld
en lang duurt de tijd
maar klein zijn de voeten
die gaan waar geen wegen gaan,
overal heen.


Huub Oosterhuis

Ik zing graag. Vaak ongemerkt en dus reageer ik wel eens verbaasd als mensen er iets over zeggen. Maar heel soms hoor ik Toos ook neuriën, en laatst was het bovenstaand liedje, dat ik ook ken! Zij heeft er mooie herinneringen aan, en is het nu zeker ook een mooi passende tekst; dat we ons niet laten afschrikken door afstand of tijd, maar gewoon doorgaan, doorlopen, hoe klein onze voeten ook. Overal heen (maar nu even niet!).

In deze bevreemdende tijd van pas-op-de-plaats, van inkeer en soms ook angst, is het belangrijk om goed geaard te blijven. Zet je voeten bewust neer, waar je ook gaat (of niet gaat). En verzorg ze ook goed, ze zijn immers trouwe onderdanen.

Maak bijvoorbeeld eens een scrub van suiker of zeezout (dat is wat harder) met een scheut olijfolie en wat etherische olie druppels (lavendel is fijn, maar mandarijn en/of sinaasappel ook) en wrijf daar lekker lang je voeten mee in. Zo kneed je meten alle drukpunten die daar zitten, blijf maar eens wat langer op gevoelige plekjes masseren. Afspoelen met warm water (en opletten dat je niet uitglijdt want erg glad!) en je bed in!
Of probeer van de website van www.aromalifestyle.com het  recept voor een creme op basis van lanoline.

Als je wortels stevig zijn, sta je sterk! (Wist je dat de wortels van een boom net zo groot onder de grond zijn als de boom hoog/breed is!!??)
Dus wilde ik iets doen met wortels. Ik vind het altijd zo zonde als bladeren of stelen niet gebruikt worden van groentes, dus heb ik van de bospeen alles gebruikt voor een heerlijke pasta. Hoe?

Ui, knoflook, wortels en courgette gebakken tot beetgaar (ik had er ook nog een beetje spekblokjes bij gedaan). Pasta koken.
En dan: pesto van wortelloof!

Eerst wat noten/zaden in een droge koekenpan roosteren (ik had geen pijnboompitten dus heb zonnebloem-/pompoenpitten en wat cashews gepakt). Dan in de blender (ik deed het met een staafmixer) het goed gewassen wortelloof, iets kleiner gesneden, met de pitten, een knoflookteen, peper en zout, wat (geiten-)kaas en flink wat olijfolie en mengen maar. Omdat het bij mij heel droog bleef heb ik er wat lepels kookwater van de pasta aan toegevoegd. Ook had mijn basilicumplantje nog wat groen dus 5 blaadjes erbij voor de smaak. Et voila:


Dan heb je een heerlijke pesto, die ik met wederom wat kookvocht aan de groentes heb toegevoegd en bij de pasta heb geserveerd. Was heel lekker.
(En omdat ik niet al het loof had gebruikt, heb ik de rest in mijn vriezerzak gedaan: een plastic zak waar alle kontjes, blaadjes en schillen ingaan waar ik later bouillon van ga trekken!)

Lieve mensen, het ga jullie goed! Zorg voor vaste grond onder je voeten (maar blijf beweeglijk), en hoe lang de tijd ook duurt of hoe klein of groot de wereld is, het gaat om de stappen die je zet!Letterlijk of figuurlijk, binnens- of buitenshuis, het is goed.

Groet,

S.tel

2 Comments

  • Wat een goeie tip om in het voortdurende en best wel stresserende anderhalve-meter-bewustzijn niet in je hoofd te blijven hangen, maar voelend in je voeten te staan! Ik ga vandaag tijdens boodschappen doen mijn voeten en mijn lichaam de anderhalve-meter-opdracht geven, en pogen in een staat van Zen en lichaamsbewust als vanzelf soepel de Weg tussen de Anderen door te vinden, waarop ik ook nog in mijn karretje krijg waar ik voor kwam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.