De Smaak van Stel… NIEUW!

Posted by on dec 13, 2018 in Alles, De Smaak van Stel... Blog | No Comments


Want stel nou dat je in de winkel loopt waar ik werk, dat is in De Smaak van Echt, en door de bomen het bos niet meer ziet?! Je kunt het mij natuurlijk ter plekke vragen, maar vanaf nu ga ik ook op deze plek antwoorden geven op vragen van klanten. En op vragen van mezelf. Zodat er niet minder bomen staan, maar we onze paadjes door het bos heen weten.
Of ik vind zo’n mooi product dat meer in het licht mag komen te staan.
Dan zal ik er hier over schrijven. Een beetje achtergrond maar vooral over mijn ervaring.

Vandaag is de vraag: Stel nou dat schoonmaken groener kan??
Ik merk als ik op mezelf terugkijk, dat dat proces stapje voor stapje is gegaan. Eerst stoppen met chloor! Daarna m’n eigen wasmiddel maken. Toen de groene schoonmaakmiddelen uit de winkel testen. Tegelijkertijd veel doen met baking soda en azijn (is een heel praktisch boekje over in de winkel, aanrader!).

Maar ook qua doekjes en sponzen is er het een en ander veranderd.  Ik probeer nu bijvoorbeeld de producten van Maistic uit, en zoals de naam doet vermoeden is het op basis van mais. Als het doekje dus op is, kan het in de groene kliko! Er zijn zachte of hardere sponzen, dweilen en doekjes. Die laatste gebruik ik naar tevredenheid. Ze doen hun werk goed en ook na veel wassen blijven ze nog stevig (maar soepel).

Ook van Smart zijn er (4) doekjes te koop. Van microfiber, elk voor een eigen ruimte. Die voor de badkamer is heerlijk zacht maar niet slap, zonder zeep werkt hij prima! Ik heb hem standaard in de douche liggen, zodat ik onder de douche meteen even de glazen deur meeneem of erna de spiegel. Maar die heeft eigenlijk zijn eigen doekje, die, als je hem goed uitknijpt, heel snel en effectief is (zie foto van mijn achterraam).

Voor… en na

 

Deze laatstgenoemde zit trouwens in een heel mooie verpakking, cadeau-hint!?

Ook al is het nog geen voorjaar (hoewel, qua temperatuur…) is het altijd tijd voor wat schoonmaakwerk, en hoe fijn als dat steeds minder belastend kan voor het echte groen!

Laat je weten wat jouw ervaringen zijn?

Groet,

Estel.