De smaak van … Smyle! 😁

Posted by on sep 8, 2020 in De Smaak van Stel... Blog | No Comments

“Mwnrfbnnswbr”. Wat zeg je, Toos? Je mag niet met volle mond praten!  😉Maar Toos had een tandpastatabletje in haar mond (om even tussendoor haar tanden te poetsen). Tabletje? Ja!

Nu er steeds meer aandacht en bewustwording komt voor al het afval dat we produceren, komen er ook steeds mooie initiatieven bij om dit tegen te gaan. Nu dus een tandpastapil. Zo voorkom je dat er ontzettend veel lege tubes verwerkt moeten worden, of nog erger: blijven slingeren in de natuur. Hoeveel tubes verbruiken we wereldwijd per jaar? Even visualiseren: je zou er 200 Eiffeltorens mee kunnen bekleden…! Wat te doen? Zelf tandpasta maken (zie verderop), of dus een pilletje nemen. Klinkt gek? Is het niet! Voor je wil poetsen, neem je 1 tabletje en kauwt er even op, en vervolgens ga je poetsen. That’s it!

Naast dat het minder afval oplevert, zijn er ook enkel natuurlijke stoffen gebruikt, zoals pepermunt, citroen, aloe vera, xylitol en natriumcarbonaat.  En je kunt kiezen uit met of zonder fluoride. Meer info is te lezen op:

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/leden/smyle

(Even twee persoonlijke noten: Ik heb best moeite gehad met de term ’tandpasta(glim)lach’; alsof je pas mag lachen als je tanden kaarsrecht en stralend wit zijn? Ik heb geen van beiden, en ben daar vaak op aangesproken, zowel geïnteresseerd als plagerig. Heb ook lange tijd op foto’s met mijn mond dicht gelachen. Gekke is dat ik daar bij anderen helemaal niet op lette? Ik zag ogen die straalden, hoorde hun lach en voelde de positiviteit! Sindsdien lach ik ook voluit! Ik heb tandpasta, ik kan lachen, en DUS heb ook ik een tandpastalach!

En ik moet als oud-juf Engels even melden dat Smyle geen typfout is, maar echt hun merknaam.)

Een tijd terug heb ik geprobeerd om zelf tandpasta te maken, maar was nog niet enthousiast. Ik had een mengsel gemaakt van zachte kokosolie,  baking soda en etherische olie. Naast dat ik het onhandig vond om het met een lepeltje eruit te halen (voor de hygiene), mocht ik het niet doorspoelen van manlief vanwege het stollen van de olie in de leidingen… Mocht jij het wel willen proberen, dan is hier het recept te vinden:

https://aromalifestyle.nl/tandpasta-recept/

Dus ik ben wel blij met deze “Brush mints”. En als je dan ook nog poetst met een bamboe tandenborstel, zit je helemaal goed! (Even uitgezocht: als hij aan vervanging toe is, trek je met een nijptang de haren eruit, die mogen bij het plastic afval, en de steel mag in de GFT bak!)

En dat je dan breeduit lacht, komt naast dat je een fris mondgevoel hebt, ook omdat je weet dat je goed bezig bent! Smile!

S.tel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.