De smaak van… migraine?!

Posted by on feb 10, 2020 in Alles, De Smaak van Stel... Blog | No Comments

Hoe smaakt migraine? Niet. Door je overgevoelige zintuigen kun je op het moment van een aanval niks hebben aan licht, geluid, geur, smaak, beweging. Het verlamt je echt. Zo stil mogelijk liggen in een stille, donkere kamer en hopen dat het dit keer niet te erg zal worden. Smaakt nergens naar dus!

Migraine. Ik heb er, net als vele andere mensen, al lang last van. En daarom wil ik er ook hier aandacht aan besteden. En niet alleen de zwaarte ervan, maar ook met een tip die bij mij lijkt te werken. Het begint bij mij met een algeheel ongemakkelijk gevoel en het zien van aura’s. Ik weet inmiddels dat ik dan zo snel mogelijk mijn bed moet opzoeken zodat ik de hoofdpijn kan uitliggen. Maar nu heb ik een tip opgevolgd (de meeste mensen hebben al bijna alles geprobeerd om het te stoppen/verzachten en stellen hier geen prijs op, maar ik wel; je weet maar nooit…!?), die in ieder geval verlichting gaf:

Een glas water met citroensap en Himalayazout.

Dit heb ik meteen, nog voor de hoofdpijn, gedronken. Heel  vies, maar dat gaf niet. Ik ben m’n bed ingekropen met een kruik en extra deken, muts op en slapen maar. De hoofdpijn is mild gebleven. (Wel had ik nog dagen erna erge dorst!) Zelfs mijn puber zei:”Hee mam, normaal zien we je de 1e dag niet, kom je de 2e dag even naar beneden om wat te schooieren (lees:eten!), probeer je de 3e dag weer wat te doen en kan je de 4e dag weer werken? Nu doe je het al op de 2e dag!”

En mag ik jullie ook attenderen op het boek dat mijn vriendin Hottie Wiersma (met chronische migraine!) heeft gemaakt?

(https://tweegezichten.nl/de-auteur)

Naast dagboekfragmenten die een pijnlijk inkijkje geven in haar -beperkte- wereld, ook verhalen van migrainepatiënten, waaronder ikzelf. Met een stukje tekst, maar het krachtigst zijn toch vooral de beelden, de twee gezichten. Ik vind het een fysiek en sociaal verlammende ziekte, maar ben erg dankbaar voor mensen om mij heen die mij steunen als het weer zover is! (Dank ook Toos!)

Laten we zacht zijn voor elkander!

Groet,

S.tel

 

Wil je meer lezen over het mooie Himalayazout:

Himalaya zout- Wat gebeurt er in je lichaam als je het eet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.