De smaak van … hempfu!

Posted by on nov 11, 2019 in Alles, De Smaak van Stel... Blog | 3 Comments

Het leuke aan mijn winkelwerk is dat ik steeds weer in contact kom met -voor mij- nieuwe producten. Zo ook de Hempfu van Hobbit. “Een vleesvervanger op basis van hennepzaad. Te gebruiken als tofu.” Ik vulde het braaf aan elke keer, keek een paar keer hoe het er uit zag, en had vooral geen idee wat het was of hoe klaar te maken?

(Eerlijk gezegd had ik er ook een soort van afkeer van, want ik dacht als onwetende dat het met hennep (is ook zo!) en dus met wiet (echt niet!) te maken had.)

In de winkel ben ik gaan kijken op de site van Hobbit (https://www.hobbit.be/nl) en vond een prachtige foto van pesto gemaakt van dit spul (https://www.hobbit.be/nl/recipes/spaghetti-pesto). Dat smaakte naar meer! Ik ben de keuken ermee ingedoken en zo verrast door het spul. Dit moet jij ook eens gaan proberen.

Waarschijnlijk moet je de Hempfu zelf, en ook de edelgistvlokken (is een aanrader met vele toepassingen) aanschaffen, naast de verse producten. En dan krijg je dit:

Een makkelijk recept dat smaakt naar zomer! (Het mooie is dat je de andere helft van de Hempfu gewoon in kunt vriezen voor een volgende keer!)

Dus: iedereen aan de hennep, eeehhh… Hempfu!

Ga jij het ook proberen? Of maak je er andere gerechten mee? Ik hoor het graag, live of hieronder.

Groet.

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.