De smaak van…haar!?

Posted by on okt 7, 2019 in Alles, De Smaak van Stel... Blog | One Comment

Zo. De zomer is nu echt voorbij. En het mag ook geen nazomer meer heten. Herfst. Met heerlijke stormen en vallende blaadjes en warme stoofpotjes. Maar ook heel fijn is om -al dan niet met begeleidende vakantiefoto’s- af en toe terug te mijmeren naar de warmte, het ontspannen en het buiten-zijn.

Heb jij ook dat je zomers letterlijk lekkerder in je vel zit? Komt het door vitamine Zee of Zon? Of omdat alles op een lager pitje staat? Ik merk het in ieder geval elk jaar weer op. 

Het komt waarschijnlijk ook omdat ik bijna niks meer smeer. Al een paar jaar nu gebruik ik geen shampoo, dagcrème of bodylotion meer. Omdat ik geen stoffen op mijn huid wil die ik niet ken. Dus jaren geleden ben ik begonnen met ‘no poo‘; gewoon je haar niet meer wassen met chemische substanties.

Iiieeeuwww!!!??? Nee hoor, alleen in het begin even wennen (lees: doorzetten)! Om geen Vetlokje te worden bouwde ik af door 1x per week mijn haar te wassen met water en natriumbicarbonaat (ja; baking soda), en daarna te spoelen met verdunde azijn. En toen dat werkte ook daarmee gestopt en gewoon heel goed je hoofdhuid masseren onder de douche en net doen alsof je wel shampoo in je haar hebt zitten.

Nou werkt dit voor mij inmiddels prima, maar met een lading zon, zee&zand (mijn ingrediënten voor een goede zomer) merk ik dan wel dat mijn haar richting dreadlocks gaat.

En dus zondig ik als ik thuis ben door 1x per jaar mijn haar te wassen. Met een ei en honing! In een oude fles doen, onder de douche wat lauw water erbij, en soppen maar. Het schuimt ook echt een beetje! (Let wel op om de kraan niet te heet te zetten, anders heb je roerei op je hoofd!!)

Ik zeg: give it a try. Scheelt je geld, is goed voor het milieu en het natuurlijke vetlaagje op je hoofdhuid zorgt ervoor dat je geen gel/versteviger meer nodig hebt. Win-win!

Als je het gaat proberen en je hebt vragen, stel ze gerust. Of post een foto als jij er ook blij mee bent.

Het hele jaar door zomerhaar!!!!

 

Groet,

S.tel

 

 

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.