De smaak van…camperen! 04-21

Posted by on apr 5, 2021 in De Smaak van Stel... Blog | No Comments


Ik camper. Jij campert? Wij camperen. Jullie camperen? 

Ik kan niet anders dan nu in het voorjaar een blog schrijven over mijn recente liefde: onze camper! Sinds drie jaar hebben wij een oude bus gekocht en gaan daar soms kort, soms langer mee weg. Wat een vrijheid. Waar ik voorheen kampeerde met een tent en luchtbed, dwong mijn rug ons tot een vouwwagen, wat al heel luxe was. Voor het ding fantaseerden we wel eens over een eigen camper, als we oud(er) waren. Hoe leuk zou dat zijn? Je rijdt het terrein op, opent de deur, doet de luifel uit, twee stoeltjes, tafel, klaar! Koffie? Lekker. Hèhè. Tot manlief twee weken na de vakantie ineens zei “ik heb zo’n leuke oude bus gevonden, tweedehands”. Ik keek naar de foto’s. En was om. Een leuke oude maar heel praktisch ingericht. Milieutechnisch niet zo heel verantwoord, maar dit is een vorm van recyclen, toch? 

En wat is dan het leuke ervan? Sowieso het buitenleven. Maar dan toch de luxe van warmer en droger, dus ook nog weg kunnen in voor- en naseizoen. En het rijden op zich is al een feestje; je zit hoger dus ik voel me de koningin, zwaaien naar medecamperaars, en niet onbelangrijk: het vertragende effect! Waar we eerst zo snel mogelijk met 130 naar de zon reden, is nu de reis op zich al een belevenis. Twee jaar terug gingen we heel langzaam naar de Atlantische kust, om daar een week te staan, en toen weer terug. Zullen we de kust blijven volgen? Lekker op een veerpont een stukje. Even kijken waar ik vroeger parachute had gesprongen. “Oh, jongens, ik wil jullie echt de invasiekust laten zien in Normandië!” Er was bovenop een klif een camperparkeerplaats. Op zich nooit zo aantrekkelijk want je staat erg dicht op elkaar, maar we hadden geluk met een hoekplek. En zo stonden we naast het oorlogsmonument, met uitzicht op zee met zijn historie, en het mooiste? Dat alle toeristen om 17:00 de bussen weer in gingen, en wij als camperaars die plek even voor onszelf hadden. 

Afgelopen jaar kon dat natuurlijk niet en hebben we een rondje eigen land gedaan: van Zeeland naar Huizen, naar Friesland, naar Egmond aan Zee. Dankbaar voor vertragen, waardoor je zoveel meer opmerkt! En het Paasweekend voor het eerst weer weg geweest met onze Sunseeker. Helemaal naar… Amersfoort! Dat zeg ik: wat je dichtbij haalt is lekker! En over lekker gesproken; wat eet je dan als campervoedsel?

Ook daarin ga je back to basic: brood met beleg (maar dan maar drie soorten), wat fruit mee en sap, thee en koffie (ook lekker langzaam gezet met gekookt water opgieten op de filterkoffie), en ’s avonds veel eenpansgerechten, of zoals hier salade met voorgekookte krieltjes (nu in 2 smaken in de winkel!). Van oud brood bakken we wentelteefjes, rijst gaart verder in een deken, en van restjes groente maak ik zoute soep. Heb jij een favoriet vakantiemaaltje?

Hoe het ook zal lopen deze zomer, ik wens je veel buiten, en vertraging toe!

Groet,

S.tel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.