De smaak van… bzzz!?#@$

Posted by on jul 6, 2020 in Alles, De Smaak van Stel... Blog | No Comments

Ik houd echt van de natuur, maar een paar dingen hadden er voor mij niet bij gehoeven. Wat bijvoorbeeld? Nou, muggen!!! Ik schreef in een eerder blog over zon en hoe fijn ik dat vind, maar dan krijg je er ook meteen die zzzzoemende beestjes bij. Overdag kan ik ze best hebben, maar wie mij uit m’n slaap houdt, die doe ik wat!

Het gekke is dat ik geen ‘zoet bloed’ heb, ik word zelden geprikt. Maar ik kan niet tegen dat geluid. Meestal zwaai ik wild met mijn armen in de hoop hem te pakken, maar meestal sla ik iets anders… Van de week nog hoorde ik er een aankomen en ik dacht; stil blijven liggen tot hij heel dichtbij is. Toen ik dacht dat hij IN mijn oor zat, sloeg ik mezelf veronderstellend dat hij dood was maar het enige dat dood was, was mijn gehoor. Of ik sla mijn man die overal heerlijk doorheen slaapt. (Als ik het echt niet meer trek, wil ik nog wel eens de dekens van zijn benen afhalen in de hoop dat ze hun feestje daar gaan houden. Ssshhhh!)

Wat heb ik al geprobeerd? Horren, oordoppen, DEETspray (bbrr, nooit meer!), lichten uit, geen stilstaand water in potten in de tuin, etc. Nu ben ik drie dingen aan het uittesten: zelfgemaakte roomspray, huidolie en een muggenbokaal neerzetten als we buiten zitten ’s avonds. Die laatste is heel makkelijk: vul een vaas/jampot/weckpot met water, citroenschijfjes, takje rozemarijn/pepermunt/citroenmelisse, goed roeren, waxinelichtje erin en klaar. Heel decoratief ook nog eens!

 

De roomspray heb ik -wederom- van www.aromalifestyle.nl . Ik heb in een sprayflesje 30ml wodka, 10ml glycerine, 60ml afgekoeld water, 20dr cederolie, 20dr citronellaolie en 10dr lavendelolie gedaan. Schudden voor gebruik! Ik spray het rondom de open ramen en op de horren, bij het bed en richting lampen.

De huidolie had ik van www.etherischeoliewerkt.nl maar die site is onder constructie dus ik kan het recept niet meer terugvinden. Ik heb geloof ik kamilleolie gemengd met 2el water, en druppels basilicumolie, lemongrass en tea tree oil. Dat smeer ik dan op armen en benen.

Qua voedsel kun je nog het volgende proberen: knoflook (eten of geplette teentjes neerleggen),kaneel (in bakje met heet water verdampen), basilicum (bij ramen neerzetten), munt (gedroogd ophangen of vers neerleggen), rozemarijn, citroen, eucalyptus (verbranden of zachtjes koken).

En nu maar hopen op heerlijk lange, ononderbroken zomernachten!

Fijne zomer allemaal. Groet,

S.tel      (Ziehiermijnzusopmuggenjachtopvakantie!)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.