De smaak van… 2020!

Posted by on feb 2, 2020 in Alles, De Smaak van Stel... Blog | No Comments

Baarn, 09-01-2020

Lieve mensen om mij heen,

 

Vandaag schrijf ik je een brief. Waarin ik  vertel over mijn goede voornemen. Want ja, die heb ik! Elk jaar, al tien jaar lang! Maar omdat er niks te stoppen was qua roken of alcohol, bedacht ik me tien jaar terug dat ik een heel jaar lang op een woord wil kauwen en herkauwen. Als een soort mantra. En dan kijken aan het eind van dat jaar wat het me gebracht heeft?

Zo begon ik in 2011 met Loslaten. Ook zijn Aandacht, Zacht en, vorig jaar, Voeden aan de beurt geweest. Terugkijkend op 2019 ben ik vaak gevoed door adviezen, hulp en ook qua voeding zelf nog meer back to basic gegaan. Ook opVoeden lukt me steeds iets beter (lees; ik kan steeds beter Loslaten-2011!). Dankbaar weer voor afgelopen jaar. Ik vind het frappant hoe ik vaak aan mijn woord herinnerd wordt, of hoe ik het soms op een heel andere manier interpreteer.

Dit jaar had ik al vrij snel (rond oktober) door wat mijn nieuwe woord zou kunnen worden. Maar durfde ik dat echt…? Was dat niet te hoog gegrepen? Maar bij alle andere opties dacht ik steeds “ja maar…”erachter. Dit ging hem dus echt worden. Klaar voor? Komtie:

 ZIJN.

Alleen maar dat. Om me te helpen herinneren dat dat al genoeg is vaak. Dat ik niet altijd/meteen iets hoef te doen. Dat ik toe wil naar waar het echt om gaat. 

Zo. Hele hap, he? Wie weet ga ik hier een meer-jaren-plan van maken. We zullen het gaan zien. Het is niet voor niets een werkwoord!

Heb jij goede voornemens gemaakt? Staan ze nog of wankelen ze al? 😉 

Het ga je goed in 2020. Groet,

S.tel