Boerenkool pesto

Posted by on jan 2, 2019 in Alles, Nieuws 2019 | No Comments


SUPER LEKKER OP EEN POMPOENPIZZA • RECEPT

Rineke Dijkinga heeft een heerlijk recept voor boerenkool pesto.

Als u kiest voor de hele bladeren en niet de voorgesneden boerenkool, deze dan eerst goed wassen, de harde delen verwijderen en in stukken snijden.

Ingrediënten
100 gr boerenkool • 75 gr blanke amandelen of cashewnoten • 1-2 flinke tenen knoflook • klein scheutje citroensap • peper en zout naar smaak • 2 eetlepels pesto verde • 100-125 ml olijfolie (of ook erg lekker half olijfolie, half pompoenpitolie) • evt. een paar eetlepels Edelgistvlokken (of Parmazaan) • evt. nog wat andere groene kruiden als basilicum, beetje salie, peterselie, bieslook of waterkers naar smaak

Maal de boerenkool in een foodprocessor of hak ze heel fijn met behulp van een pureerstaaf.
Voeg daarbij de noten tot er een smeuïge massa ontstaan.
De rest van de ingrediënten toevoegen en even proeven.
Voeg naar eigen smaak nog iets van de ingrediënten toe.

Als u het een paar dagen langer wilt bewaren giet u een laagje olie bovenop de pesto en zet u het goed afgesloten in de koelkast. Heerlijk op een roggebroodje, crackertje of door wat afgekoelde pasta. (dan ook erg lekker als lunch)

TIPS VAN RINEKE
• Als u dit erg lekker vindt en het regelmatig wilt maken, blancheer de boerenkool dan even een paar minuten voor u het in de foodprocessor doet. Onze schildklier is beter gebaat bij kool die even verhit is geweest.

• Een groene pesto biedt u een super eenvoudige mogelijkheid om meer groente en meer chlorofyl te eten. Het leuke is dat elk seizoen kruiden en groente biedt om een pesto van te maken.

Ons lijkt deze pesto ook errug lekker op een pompoenpizza.
Hier het recept!

Ingrediënten
1 kleine flespompoen (ca. 750 gr) • 1 el kokosolie • 1 ei • 75 gr amandelmeel • 75 gr arrowroot • 1 tl oregano • ¼ tl zout

Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de pompoen met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Wrijf de blokjes pompoen in met kokosolie en leg ze op de bakplaat.
Rooster in 20 minuten gaar en laat daarna 15 minuten afkoelen.
Laat de oven aan staan.
Pureer de blokjes pompoen met het ei, amandelmeel, arrowroot, oregano en zout tot een glad beslag.
Leg een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat en schep het beslag hier op.
Wrijf het beslag uit met een spatel en vorm zo een ronde cirkel die overal even dik is (ongeveer ½ cm als kan).
Bak de pizzabodem in 35-40 minuten gaar.