Bescherm onze bloemrijke natuur

Posted by on mrt 24, 2018 in Alles, Nieuws 2018 | No Comments


KOOP EEN WELEDA PRODUCT, STEUN NATUURMONUMENTEN
& BESCHERM 1 M2 BLOEMRIJKE NATUUR

Door te weinig biodiversiteit (de hoeveelheid verschillende planten-en diersoorten) neemt het aantal insecten dramatisch af. Daarom komt Weleda ook dit jaar weer in actie voor Natuurmonumenten. Koop t/m 14 april een 100% natuurlijke verzorgingsproduct* van Weleda en zij schenken een bedrag aan Natuurmonumenten om 1 m2 bloemrijke natuur te beschermen en verder te ontwikkelen. Dit doen ze door natuurgebieden te vergroten of te verbinden en door bestaande gebieden opnieuw in te richten of verder te ontwikkelen.

Het aantal insecten is de afgelopen jaren met maar liefst 75% afgenomen. En van de biodiversiteit in Nederland  is nog slechts 15% over. Vooral de afname van de bijenpopulatie is zorgwekkend. Bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van bijna 90% van de wilde plantensoorten en voor meer dan 75% van onze belangrijkste gewassen.

Wat kunt u zelf doen?
• Geurende kruiden zoals tijm, salie of marjolein in uw tuin of op uw balkon zijn echte insectenlokkers en bovendien erg lekker in de keuken.
• Zet uw tuin, terras of balkon vol bloemen. Daarmee helpt u niet alleen de bijen; u beleeft er zelf ook heel wat plezier aan. Zorg voor voldoende variëteit, want niet elke bijensoort houdt van elke bloem.
• De wilde bij leeft alleen. Hij nestelt in kieren of holletjes, daar waar hij ook zijn voedsel vindt, dus dicht bij planten die rijk zijn aan nectar en stuifmeel. Maak een nestgelegenheid door dood hout gewoon te laten liggen.
• Weleda producten kopen, want per verkocht product creëert Natuurmonumenten 1m2 bloemrijke natuur!

Win één van 100 vrolijke Weleda paraplu’s!
Beantwoord op de site van Weleda 3 vragen en maak kans op zo’n mooie plu

 

Word lid van Natuurmonumenten!
De natuur heeft uw hulp nodig. Word lid van Natuurmonumenten en help mee om de Nederlandse natuur te beschermen en te ontwikkelen.

 

* De actie geldt van 26 maart t/m 14 april 2018 en geldt niet voor Weleda Geneesmiddelen