Baarns Klimaat Akkoord is getekend!

Posted by on dec 2, 2017 in Alles, Groene stapjes | No Comments


OP 2 NOV J.L. ONDERTEKENDEN MEER DAN 50 BAARNSE BEDRIJVEN, INSTELLINGEN & ORGANISATIES HET AKKOORD

Energiek Baarn organiseerde op 2 november 2017 de Baarns Klimaat Conferentie. Hoogtepunt van de avond was de ondertekening van het Baarnse Klimaat Akkoord.

Aan Toos, de Smaak van Echt winkelier, werd op deze avond gevraagd waarom ze direct “Ja” zei op dit initiatief. Geboren als boeren- en bakkersdochter voelde zij zich al jong verbonden met de natuur en wat deze voortbrengt voor de mens. Nu zij zelf biologisch en biodynamisce producten verkoopt volgt zij nog steeds de logica van de natuur. Deze producten komen voort uit onze vruchtbare aarde en bij de biologische (dynamische) landbouw staat het behoud van bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit voorop. Het klimaat akkoord is hier ook op gericht. Alle ondertekenaars willen actief het klimaatprobleem oplossen. Het is fijn dat we elkaar vragen stellen en samen tot antwoorden komen.

Het Baarns Klimaat Akkoord is een document waarin meer dan vijftig (lokale) bedrijven, instellingen, particulieren, politieke partijen en de gemeente Baarn afspreken individueel en gezamenlijk acties zullen ondernemen om in 2030 een klimaatneutraal Baarn te realiseren.
De deelnamel is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.
Elke deelnemer bepaalt zijn eigen concrete acties en halfjaarlijks vindt overleg plaats om kennis te delen, onderzoek te doen en samenwerking aan te gaan waar wenselijk en nodig is.

Aansluiten kan, volgens het Zwaan-kleef-aan principe, op ieder moment.

Aanmelden en meedoen kan nog steeds, via energiekbaarn.nl