Adopteer een Kerstboom

Posted by on dec 25, 2017 in Alles, Nieuws 2018 | No Comments


UITERLIJK ZA 13 JAN KUNT U UW ADOPTIEBOOM WEER INLEVEREN

 

Heeft u genoten van uw kerstboom? Dan mag hij vast terugkomen!
Lever uw adoptieboom uiterlijk zaterdag 13 januari in, dan kunt u hem volgend jaar weer adopteren.

De bomen worden het hele jaar door biologisch verzorgt door Randijk Bamboe & Hoveniers. Als u uw boom na de Kerst weer bij ons in de winkel terugbrengt en uw boom ziet er goed verzorgd uit dan krijgt u uw €10 statiegeld terug. Randijk Bamboe neemt ze dan mee terug naar hun boomkwekerij. Daar kunnen doorgroeien in de grond, om volgend jaar weer door u geadopteerd te worden.

Duurzame kerstboom
Een biologische boom maakt de wereld van de boomkwekerij een stukje groener. Onterecht gaat men er vaak vanuit dat een boom of plant van een kwekerij altijd bio is. Niets is minder waar; in de boomkwekerijsector wordt nog altijd veel gif gespoten.  Landbouwgif is iets wat honderden jaren in de bodem aanwezig zal zijn.  Hiermee wordt de grond, het bodemleven en daarmee onze leefomgeving nu en in de toekomst bedreigd. Onze adoptiekerstbomen zijn biologisch gekweekt, en dragen het Europees BIO keurmerk.


Met de komst van meerdere uitgiftepunten hoopt Randijk Bamboe het aantal gemaakte kilometers – en dus de CO2 uitstoot per boom te verkleinen. Hoe dichter bij huis u adopteert, hoe groter de milieuwinst. En kerstboom carpoolen kan ook heel goed!

Daarnaast is het leuk om uw boom te zien groeien en een adoptiekerstboom kan educatief waardevol zijn.

Het initiatief werd in 2005 genomen door Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg. Zij zijn eigenaars van biologische kwekerij Randijk Bamboe & Hoveniers in Leusden. Adopteer een Kerstboom kan niet zonder de enthousiaste inzet van kleine ondernemers, eigenaars van kwekerijen en ecologisch geörienteerde winkels, en een groot aantal vaste én vrijwillige medewerkers. En ze zijn ontzettend blij met het enthousiasme van de adoptiefamilies bij het weerzien met hun eigen boom.