Zo 3 juni • Workshop Voeding & Welvaartsziekten

Posted by on mei 13, 2018 in Agenda, Alles, Nieuws 2018 | No Comments


DOOR MARIJKE SAMSOM • 14.30 – 16.00 U • IN DE WINKEL • a.d.h.v. HAAR BOEK

Marijke Samsom is auteur van het boek Voeding en welvaartsziekten, de fabel van het foute vet en andere sprookjes over ‘gezond eten’. Zij geeft deze middag een verdiepende workshop voor iedereen die dit boek al heeft (gelezen) en u kunt haar vragen stellen.

SCHRIJF U IN BIJ DE KASSA
Kosten per persoon €7
Graag direct voldoen bij inschrijving
Opgeven kan t/m donderdag 31 mei
Maximaal 10 personen, dus wacht niet te lang

Zondag 3 juni start de workshop om 14.30 u, hier bij ons in De Smaak van Echt.

Ir. Marijke Samsom studeerde Levensmiddelentechnologie en Voeding aan de universiteit van Wageningen. Haar professionele werkterreinen waren o.a. uitdiepen van wetenschappelijke publicaties, onderwijs en etikettering van levensmiddelen.

Veel mensen worstelen met voeding. “Gewoon eten wat je lekker vindt ‘mag’ niet meer.” “Je moeten kiezen voor de ‘gezonde voeding’ zoals de voedingsvoorlichting ons die voorhoudt, lekker of niet.” “Dat zou je kans op akelige ziekten verminderen.” Marieke’s antwoord: “Het is allemaal niet waar.”

Hoe zit het dan wel?
Daarover gaat dit boek. De basis ligt in de feiten over hoe ons lichaam eigenlijk omgaat met voeding, de ‘biochemie’. Het boek is onderbouwd met honderden referenties uit wetenschappelijk onderzoek over verbanden tussen bepaalde voedingsstoffen en ziektebeelden.