Proost! Met een Hollands gehaktballetje

Posted by on apr 18, 2018 in Alles, Nieuws 2018 | No Comments


RECEPT VOOR 4 – 8 PERSONEN • IN 35 MIN KLAAR

HOLLANDSE GEHAKTBALLETJES MET ORANJE SAUS
Ingrediënten 1 kg gehakt • 2 uien • 3 teentjes knoflook • 4 el paneermeel • 2 eieren • versgemalen peper • nootmuskaat • zout • 3 tl Ras el Hanout • bloem • olijfolie • boter • 6 rode of oranje paprika’s • 3 dl bouillon

Laat het gehakt in een grote kom op kamertemperatuur komen.
Snijd de schoongemaakte uien en knoflookteentjes heel fijn.
Meng het gehakt met de paneermeel, de eieren, peper, zout, nootmuskaat en Ras el Hanout met 1 van de fijngesneden uien.
Kneed net zolang tot een enigszins taaie massa ontstaat, zo krijg je mooie stevige balletjes.
Maak kleine gehaktballetjes, doe in een schaal wat bloem en rol de balletjes erdoor.

Verhit 3 eetlepels olijfolie samen met 50 gram boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes zachtjes aan alle kanten mooi bruin.
Braad ze in ongeveer 20 minuten gaar, voeg eventueel wat water toe.
Haal de balletjes uit de pan en laat de pan staan om de saus in te maken.

Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn.
De rest van de fijngesneden ui, de knoflook, de paprika en bouillon mogen samen in de pan en stoof met de deksel erop in ongeveer 20 minuten gaar.
Pureer het geheel dan met een staafmixer.

U kunt de balletjes na het pureren nog even erbij doen om ze weer op te warmen.
Lekker als snack/tapas met een stukje stokbrood of als hoofdgerecht geserveerd met rijst.