WAT ZIJN VEGA DRINKS & DESSERT?
Soja, noten, volkoren granen, bonen en peulvruchten, groenten, fruit en zaden. Alles wat je van een boom kunt plukken of wat geteeld wordt in de aarde is plantaardig en dus vega. U kunt deze ingrediënten eten in hun oorspronkelijke vorm, of u kunt een van Provamels plantaardige producten op basis van deze ingrediënten gebruiken. Dat is het, in een notendop. Ontdek in de winkel de grote variëteit aan vega drinks & desserts (zowel in de koeling als bij de houdbare drinks)!

ZOMERTIP
Maak ijsjes van je favoriete yoghurt: schenk ijsvormpjes vol met yoghurt, eerst een stukje fruit erin is ook lekker, en laat hard worden in de vriezer.

 

De drinks en desserts van Provamel zijn 100% biologisch en

  • niet behandeld met pesticiden en kunstmest
  • vrij van kunstmatige smaak- en kleurstoffen of bewaarmiddelen
  • verbouwd met respect voor de omgeving (er worden geen sojabonen gekweekt in regenwouden)
  • stimuleren de bioduversiteit
  • ethisch geoogst
  • niet genetisch gemodificeerd want biologisch
  • lactose-vrij
  • veganistisch

DRINKS
We hebben drinks in verschillende smaken en formaten; amandel; hazelnoot; rijst; rijst-chocolade; rijst-kokos; rijst-kokos-ananas; soja.

In mini-formaat hebben we sojadrinks met aardbei, banaan, vanille en chocolade.

TIP
Maak van met je favoriete drink en fruit een vega smoothie.

YOGHURT & KWARK
In de koeling vindt u lekker veel verschillende smaken yoghurt en kwark.

TIP
Voeg aan uw soja yoghurt naturel (of al met een fruitsmaak) een banaan, chiazaadjes, gojibessen, rozijnen en noten toe. Lekker als ontbijt.

DESSERTS
Gewoon vanille, chocolade of caramel vla is al een heerlijk na het eten. Met het recept hieronder maak je er een sjiek dessert van voor op zon- en feestdagen.

 

 

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes peperkoek • 6 eetlepels geschaafde amandelen • 3 eetlepels gemalen kokos • 15 g Provamel Bio Soja Bakken en Smeren • 1/3 theelepel kaneelpoeder • 1/2 brikje Provamel Dessert Caramel • 1/2 brikje Provamel Dessert Vanille

Bereiding 10 minuten
• Maal de peperkoek in een keukenrobot (niet te fijn) of hak de peperkoek met een mes.
• Meng de peperkoek, amandelen en kokos.
• Bak dit mengsel tot de amandelen lichtjes kleuren in een ruime koekenpan met de Bakken en Smeren.
• Bestrooi de crumble met kaneelpoeder en schud alles goed op.
• Laat de crumble goed afkoelen.
• Verdeel het Dessert Caramel en Dessert Vanille half om half in dessertglazen.
• Schep de crumble over de pudding en bestrooi met een beetje gemalen kokos ter versiering.
• Voor extra crunchy crumble: meng 3 eetlepels muesli onder de crumble.