DE LEKKERSTE TRAKTATIES BLOEIEN IN DE WINKELBOOM

Er hangen giraffen in onze boom! Het zijn de nieuwe aardbei en zoete drop slierten van Candy Tree. De lange Giraffe drop-sliert wordt gemaakt met rijstbloem, pure zoethoutwortel en een vleugje anijs. De drop is glutenvrij, melkvrij, vegan en zonder kleurstoffen. Zo ook de zachte aardbeien-sliert, zonder gelatine, op smaak gemaakt met volle diksappen en biologische vruchtenextracten.

Candy Tree snoep is gezoet zonder biet- of rietsuiker. Als u of uw kinderen gewend zijn aan deze suikers, dan smaken deze snoepjes een stuk minder zoet, maar wel lekker vol van echte (fruit)smaken. De zuurtjes, toffees en veters zijn gezoet met maïsstroop,  fruitdiksappen, ahornsiroop en melasse.

Er wordt goed gelet op ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Daarom kan bijna iedereen het Candy Tree snoep eten. Dat is wel zo handig, vooral als u wilt trakteren. Op de verpakking staan duidelijke pictogrammen en verklaringen van de ingrediënten. Er is bijvoorbeeld gewone drop, maar ook glutenvrije drop.

In biologische producten mogen geen kleurstoffen, andere chemische stoffen of gentechnologie worden gebruikt, de kleur van het snoep is de kleur van de ingrediënten.

De traktaties zijn voor jong en oud. De mooie doosjes met de anijspastilles van Les Anis de Flavigny worden ook bij Candy Tree gemaakt. In elk snoepje zit een echt anijszaadje. Hierin zit wel rietsuiker, maar is verder glutenvrij, melkvrij en vegan.

Bijna al het snoep is vrij van dierlijke ingrediënten. En er zit alleen maar in wat op de verpakking staat. Hier een uitleg over de pictogrammen, die helpen u de juiste traktatie te vinden:

 

Op bijna alle Candy artikelen staat het rode logo met een streep door een graanhalm. Het logo garandeert, dat alleen glutenvrije grondstoffen worden gebruikt. De productie wordt streng gescheiden. Zo wordt voorkomen, dat per ongeluk alsnog sporen van gluten in de glutenvrije producten zouden kunnen komen.

Als u geen melkproducten mag kunt u snoepjes met dit logo gewoon eten. Het is melkvrij, dus lactosevrij. De productie wordt gescheiden van de producties waarin wel melkproducten worden verwerkt. Hiermee kunnen zelfs sporen van melkproducten niet in de melkvrije producten komen. Als er wel melkproducten zijn gebruikt, staat het duidelijk aangegeven op de verpakking.

Bijna alle Candy Tree producten zijn veganistisch (VEGAN). Als er room in is verwerkt, wordt vermeld dat het product vegetarisch is (VEGETARIAN).

Is snoep dan niet altijd vegan of vegetarisch? Nee, er zitten juist regelmatig verborgen ingrediënten van dierlijke oorsprong in snoep, zoals varkensgelatine. Deze picto’s garanderen dat er geen onaangename verrassingen in zitten. Wel zo fijn om te weten, niet alleen voor veganisten of vegetariërs.

Bevat geen kleurstoffen. De natuurlijke kleuren van het snoep zijn voor 100% afkomstig van de ingrediënten, zoals rood en geel van de vruchtendiksappen, bruin van het carobpoeder, goudkleurig van de ahornsiroop en zwart van de melasse en van het zoethoutwortelextract.