BENTOBOX • EEN LUNCH BOX VOOR HARDE WERKERS
Back to work & school!
Ontbijt als een koning, lunch als een prins…
In Japan wordt veel aandacht besteed aan het voorbereiden van de bentobox. Met verschillende kleine hapjes is dit de ideale lunch. U kunt ook de restjes van het avondeten gebruiken om uw box te vullen en aanvullen met verse groente en fruit.

Smaken uit de moderne Japanse keuken
In de winkel vindt u dit boekje van Terrasana. Pak gerust mee, want hierin staan heerlijke recepten, een mooi verslag over de Japanse keuken en een helder overzicht van alle producten en hoe ze te gebruiken.

Pooh Bear bentobox voor de kinderen
Bentobox met sashimi

 

 

 

 

 

Lunchrecept met kleine hapjes
Voor 2 personen • <40 min bereidingstijd

• 100 g sushirijst
• 1 tl AO nori
• 1 zoete aardappel
• 1 el mugi miso
• 1 el mirin
• 6 roosjes broccoli
• 10 g arame
• 1 halve aubergine in dunne plakken
• 1 ei
• 1/2 tl kurkuma
• 2-3 el arrowroot
• 1 el kokosolie
• 50 g spek, in dunne plakken
• 4 cherrytomaatjes

Kook de sushirijst 20 – 30 minuten in ruim kokend water tot de rijst zacht is, maar niet papperig. Laat afkoelen.
Spoel de arame af en laat enkele minuten weken. Kook daarna in 5-10 minuten gaar.
Kook of stoom de broccoli in 3-5 minuten gaar. Laat afkoelen.
Bak het spek uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Snijd de aubergine in dunne, ronde plakken en bestrooi licht met zout.
Klop het ei met de kurkuma in een kom. Strooi de arrowroot op een bordje. Dep de aubergine met keukenpapier droog en doop de plakken achtereenvolgens in het eimengsel en de arrowroot, zodat beide zijden goed bedekt zijn.
Doe een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de aubergine hier in 10 minuten op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier
Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Meng de mugi miso met de mirin en meng met de zoete aardappelstukjes. Bak even aan in een koekenpan, blus af met water en laat nog 10 minuten sudderen. Laat afkoelen.

Maak vervolgens de bentobox klaar. Verdeel alle ingrediënten in aparte vakjes over de box en maak af met de plakken spek en cherrytomaatjes.

Tip: Japanners gebruiken vaak ook gepekelde /gefermenteerde groenten (tsukemono) in hun bentobox

Of maak een Amerikaanse bentobox