U kunt kiezen uit verse kruiden in pot, verse kruiden in handige kleine verpakking en gedroogde kruiden.

Greenfresh is gespecialiseerd in vers gesneden tuinkruiden. Ze zijn een zelf importerend verpakkingbedrijf met eigen teeltprojecten in Nederland en in het buitenland. Hun handige porties verse kruiden, hebben elk hun eigen smaak en toepassing.

Bladpeterselie
Dit kruid met gladde blaadjes lijkt qua uiterlijk meer op koriander en selderij. De smaak is echter pittiger dan de krulpeterselie. Past perfect bij aardappelen, soepen en sauzen, vis en op een omelet.

Basilicum      
Dit kruid staat centraal in de Italiaanse keuken. Voeg het kruid pas toe als het eten van het vuur is anders gaat er veel smaak verloren. Combineert goed in pastagerechten en als ingrediënt voor een smaakvolle pesto.

Munt
Het blad heeft een frisse geur en smaak. Combineert goed in salades of met vers fruit, maar ook voor het kruiden van vlees, in de yoghurt if in koele en warme drankjes.

Rozemarijn
Doet denken aan de smaak van naaldhout en heeft een sterke harsachtige geur. Maakt lamsvlees nog lekkerder en ook gebakken aardappelen, gerechten met tomaat en marinades.

Krulpeterselie
Dit kruid heeft een frissen, kruidige en iets zoete smaak en wordt vaak gebruikt in soepen, salades en sauzen. Ook te gebruiken in de kruidenboter of bij asperges.

Dille
Dit frisse,  licht zoete kruid combineert heel goed bij visgerechten vanwege zijn zachte smaak. Deze smaak heeft iets weg van anijs en venkel. Ook lekker in aardappel- en yoghurtgerechten.

Tijm
Naast de aromatische smaak is dit kruid tegelijkertijd fris en licht bitter. Tijm kent vele toepassingen en gaat vooral goed samen met vlees en aardappelen of in combinatie met tomaat.

Salie
Dit kruid heeft een krachtige diepe smaak en geur die erg verschilt van andere kruiden. Lekker bij vlees, vis, pasta en stoofschotels.

Oregano
Pittig, kruidig en belangrijke smaakmaker in de Griekse en Italiaanse keuken. Lekker op pizza’s, schotels met tomaat, kaas, kip of pasta.

 

 


Vegobel kruiden in pot zijn vrij van pesticiden en andere chemicaliën, sommigen zijn niet enkel smaakmakers in uw gerechten maar ook sfeermakers als kamer- en tuinplant.

Citroengras
Deze kamerplant kan na de vorstperiode naar buiten. Snij in het voorjaar de oude halmen weg en de plant zal opnieuw uitlopen. Dit kruid wordt vooral in de Aziatische keuken gebruikt. Het frisse citroenaroma past bij soepen, sauzen, curry’s en chutneys.

 

 

Wasabi
Wasabi is een scherp specerij wat vaak gebruikt wordt in Japanse gerechten met vis of sushi. Zowel het blad als de wortel zijn eetbaar. Het blad heeft een zacht-pittige smaak en de wortel heeft een zeer scherpe smaak die ‘niet blijft hangen’ zoals bijvoorbeeld bij rode peper.

 

 


Koriander
Het bedwelmende en licht fruitig aroma van het frisse groen accentueert sauzen, soepen, vis- en stoofschotels. Koriander wordt sterk geapprecieerd in de oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken. Men noemt het ook wel Arabische of Chinese peterselie.

 

Thaise Basilicum
De blaadjes en takjes van de Thaise Basilicum zijn steviger en puntiger dan de Europese. Deze basilicum heeft een anijs-achtige smaak en het aroma is een stuk sterker. Dit kruid is beter bestand tegen koken en wordt vooral gebruikt in de Aziatische keuken. Denk aan soepen, sauzen, roerbakgerechten, maar ook rauw in springrolls of als finishing touch over een gerecht.