BANANENMEEL VAN DE NIEUWE BAND
€4,45 per 250 gr

Het meel wordt gemaakt van biologische Cavandish-bananen uit Noord-Peru. De boeren verbouwen bananen in combinatie met cacao, zodat ze het hele jaar door inkomen hebben. De bananen worden rijp geoogst, met de hand gepeld en geschoond, zongedroogd en daarna vermalen tot meel. De Nieuwe Band bakte er zelf pannenkoeken mee, hieronder hun ervaring en recept.

PANNENKOEKEN VAN BANANENMEEL voor 6 – 8 pannenkoeken in 20 min
100 gram bananenmeel • 2-3 eieren • 250 ml melk • snufje zout

Het is superlekker door yoghurt, pap of smoothies, maar je kunt er ook van alles van bakken. Wij hebben het bananenmeel uitgeprobeerd en er pannenkoekjes mee gemaakt. Met soepele, zachte pannenkoekjes als resultaat, die heel licht naar banaan en ietwat zoet smaakten. Lekker om als (power)ontbijt te eten en dan vol energie de dag mee te beginnen! De pannenkoekjes zijn vol van smaak, verder heeft het eigenlijk geen enkel zoetmiddel of andere toevoeging nodig.

Bereiding
Meng het bananenmeel met de melk of melkvervanger (rijstmelk is een aanrader!), de eieren en een snufje zout. Klop het tot een luchtig beslag en bak in een beetje olie en roomboter.

Tip: Maak kleine pannenkoekjes, dat past goed bij de luchtige textuur en serveer met bijvoorbeeld blauwe bessen of aardbeien. Eet smakelijk!