COCO CONSERVEN BEREIDT CULINAIRE EN DUURZAME GERECHTEN IN BLIK
Tegen het licht van voedselverspilling, de footprint van onze verscultuur en de korte tijd die mensen hebben om te koken bieden conserven uitkomst. Door in te blikken omzeilt Coco conserven de energie-slurpende en voedsel-verspillende vers-logistiek; op weg naar een wereld waarin minder wordt verspilt en er toch geleverd kan worden on demand.

GANZEN RILLETTE, RIBOLLITA & RAGU CLASSICO
Coco Conserven heeft een oude granatenperserij omgebouwd tot een kleine conservenfabriek, ze verwerken daar de verse ingrediënten tot smaakvolle gerechten die u lang en ongekoeld kunt bewaren. Wij hebben zacht gegaarde Hollandse wilde ganzenboutjes: Ganzen Rillette; vegetarische bonensoep: Ribollita; Italiaanse pastasaus met rund- en varkensvlees: Ragu Classico.

Hun doel is om een nieuw licht op de voedselindustrie te werpen en een ‘houdbaar’ voedselsysteem te realiseren.

De productie volgt de seizoenen. Ze ontwikkelen bij voorkeur receptuur met reststromen, overschotten en de minder courante delen van goed gehouden dieren. Van alle ingrediënten die ze gebruiken weten ze hoe ze geproduceerd zijn en waar ze vandaan komen. De producenten en leveranciers waar we mee werken, leveren kwaliteit en houden rekening met de impact van hun werkwijze op mensen, dieren en natuur. Er wordt zonder kunstmatige toevoegingen en aroma’s gekookt.

Ganzen Rillette
Zacht gegaarde Hollandse wilde ganzenboutjes. In Nederland is er een overschot aan vlees van wilde gans omdat er veel op de wilde gans gejaagd wordt vanwege overlast. Wilde ganzen zijn in eerste instantie stug en moeilijk te bereiden, maar voor rillette zijn ze juist heel geschikt. Ze zijn 10 uur in hun eigen vet gekonfijt.

Rillette eet u met een stuk stevig brood en wat zuur. Bijvoorbeeld zuurdesembrood en cornichon. Ook lekker door salades of op toast.

Ribollita
Vegetarische bonensoep uit Toscane met cavolo nero (kool), brood en tomaat. Ribollita betekent letterlijk “opnieuw koken”. De soep wordt zo genoemd vanwege de gewoonte die de boeren erop nahielden om ‘overgebleven’ groentesoep op te warmen. De soep wordt geserveerd met veel olijfolie, en Parmezaanse kaas. Men zegt dat de soep smaakvoller wordt als hij een aantal dagen kan staan, de smaken hebben dan de tijd gehad om zich verder te ontwikkelen. Perfect voor in blik dus, 2 soepkommen vol!

Ragu Classico
Italiaanse pastasaus met rund- en varkensvlees, tomaat en een vleugje porcini. Heeft uren geprutteld en behoudt zijn smaak in blik.

Serveer met ongeveer 200 gr pasta.

 

 

Het conservenblik, uitgevonden dankzij Napoleon, tot icoon verheven door Andy Warhol, voor Coco Conserven dé duurzame oplossing voor de hedendaagse voedselprobematiek.

Voordelen van blik
• Blikken hoeven niet gekoeld te worden na productie. Zowel in het schap, tijdens transport, als in de keuken wordt veel energie bespaard.

• Een blik kost weinig energie om te produceren en te recyclen en het bereidingsproces in een fabriek gebruikt minder energie dan thuis koken.

• Blik is de best gerecyclede verpakking die er op de markt is. Na gebruik is blik nog steeds even waardevol omdat metaal niet ‘downcyclet’ maar eeuwig recyclet zonder verlies van kwaliteit. Het blik is als verpakkingsvorm zeer efficiënt en duurzaam omdat het stapelbaar, lichtdicht, onbreekbaar en waardevast is.

• Door de lange houdbaarheid van blik hoeft er in winkels, supermarkten en thuis niets weggegooid te worden ten gevolge van ‘shelf life policies’ of verkeerde inkoop inschattingen. Er is geen sprake van derf. Daarnaast is er minder verlies door productschade omdat het blik robuust en onbreekbaar is.