EXTRA ROMING & EXTRA CACAO

De biologische en fair trade chocolademelk van Zuivelrijck is extra romig door de volle melk en er zit lekker veel cacao in. U kunt het warm of koud drinken en heerlijke pannenkoeken mee bakken!

Hier een paar super recepten voor een waar chocolademelk zomerfeest.

One Chocolate Kick

• Dubbele espresso
• 4 ijsklontjes
• shot chocolademelk

Samen in de blender, in een mooi glas & klaar!

 

Hot & Ice Cold Sundae

• Sweet Cow Vanille of Aardbeien ijs
• ½ glas chocolademelk per sundae
• toppings zoals fruit, discospikkels, slagroom, nootjes

Verwarm eerst de chocolademelk. Giet een klein beetje in je dessertglas.
Daarop lekker veel ijs, dan de rest van de chocolademelk en versier met je toppings.

 

Chocolademelk Pannenkoeken
Dit recept is super makkelijk, vooral niet gezond en erg lekker. Het recept is van Francesca Kookt, zij bakte ze zondagmorgen voor haar gezin!
Voor circa 10 pannenkoeken:
• 200 gr bloem
• 300 ml chocolademelk
• 1 ei
• 1 rijpe banaan
• boter

Doe de bloem in een kom en klop hier eerst 200 ml chocolademelk doorheen.
Klop ook het ei erdoor. Je moet een iets dikkig en klontloos beslag overhouden.
Vindt u het nog te dik? Dan klop je er nog een beetje chocolademelk door.
Prak als laatste de banaan en roer deze goed door het beslag.

Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en bak hier kleine pannenkoeken in.
Ze hebben circa 2 minuten per kant nodig.

Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan en maple syrup. Enjoy!


 


HAVE A RIDICULOUSLY GOOD DAY!
Teun en Shemara maken de Ridiculously Good rauwe chocolade in Haarlem. Hun missie is om iedereen te laten genieten van een lekkere chocolade-snack, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Op welk vlak dan ook! De snack is een combinatie van een bonbon en de bekende candybar. Gemaakt van rauwe cacao uit Ecuador, gevuld met pure en biologische ingrediënten. Er zijn nu 6 smaken verkrijgbaar;

• Brilliant Brownie (nieuw!)
• Pretty Orange & Pecan (nieuw!)
• Classy Cookiedough (nieuw!)
• Rich Almond & Date
• Creamy Coconut
• Jolly Ginger & Apricot

Assorted box
Met 8 bonbons in de smaken dadel en amandel, romige kokos, abrikoos en gember. In de box zitten ook bloemenzaadjes om je eigen (Moederdag) boeket te kweken. Én op de achterkant kunt u uw eigen persoonlijke boodschap schrijven. Een tof, lief en ridiculously good cadeau!

Rauwe chocolade
De Arriba Naçional cacaobonen zijn op lage temperatuur gebrand. Hierdoor blijven de goede stoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten behouden en kun je het rauwe cacao noemen. De chocolade is vrij van geraffineerde suiker, gluten, lactose, aspartaam, kleurstoffen, conserveermiddelen en andere onnodige toevoegingen.

Sociaal verantwoord produceren
Met heel veel liefde en plezier wordt de chocolade geproduceerd en verpakt op een sociale werkplaats. Teun en Shemara vinden het namelijk erg belangrijk om ook op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan een duurzame samenlebing. Af en toe verdwijnt er wat chocolade, maar ach, dat vinden ze niet erg.

Enjoy your guilt-free pleasure!
Teun en Sherama willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met gezonde comfort food. Lekker eten hoeft niet slecht te zijn, net als gezond eten niet minder lekker hoeft te zijn. Zorg goed voor je lijf, daar hoort genieten ook bij!

Hun motto is dan ook: Enjoy your guilt-free pleasure!

Duurzaam verpakt
Er wordt geen plastic gebruikt in de verpakking: de folie is 100% composteerbaar. Het is gemaakt van houtpulp afkomstig uit verantwoorde plantages, u kunt het dus gewoon in uw groenbak gooien en 6 weken later is het weg!CHOCO & THINGS
De chocoladerepen van de Hollandse Choco & Things zijn gemaakt met de Arriba Nacional cacaoboon uit Ecuador. De bonen worden niet geroosterd en zo min mogelijk bewerkt, de rauwe chocolade heeft een sterke aroma. De licht zoete smaak komt van de kokosbloesem suiker, verder zit er alleen rauwe cacao massa in en cacao boter. Hun chocolade wordt gemaakt in een sociale werkplaats en verpakt met bio-film, dit kan in de groene bak en wordt binnen 12 weken afgebroken. Er zijn 4 verschillende smaken.

Triple X met dadel en chilipeper

Radical Dudes met koffie crunch

King of Pure met cacao nibs

Invasion Ride met amandel en vijgenCHOCOLATEMAKERS
Rodney en Enver zijn de Chocolatemakers, hun fabriek staat in Amsterdam Noord en alles gebeurt met de hand. Op chocolatemakers.nl kun je het hele proces volgen. Ze maken drie soorten chocolade repen met cacao uit verschillende werelddelen. Door een nauwe samenwerking met de boeren, kopen ze de cacao direct bij hen in voor een eerlijke en goede prijs.

De ‘Gorilla bar’ is gemaakt van Virunga cacao uit Congo. Een krachtige chocolade in melk en puur. De laatste berggorilla’s leven in Virunga Nationale Park in Oost Congo. Er is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.

De cacaobonen voor de ‘Tres Ombres’ reep, worden met het Zeilschip de Tres Hombres op windkracht uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Met het eten van deze chocolade steun je de Tres Hombres en kies je voor duurzaam transport! Wij hebben die met 40% cacao en zeezout.

De cacao van de ‘Awajun’ reep wordt door de Awajun indianen in Peru verbouwd. Zij zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in het Amazone regenwoud. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao. Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun in hun levensonderhoud voorzien en zijn niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt.