Fijne Paasdagen!

Posted by on mrt 21, 2018 in Alles, Nieuws 2018 | No Comments


EGG BENEDICT MET SIMPEL ZELFGEMAAKTE HOLLANDAISE SAUS • RECEPT VOOR 4 PERSONEN • IN 20 MIN KLAAR

Benodigdheden
• 2 beschuitbollen of ander wit broodje
• 110 g boter
• 4 plakken gekookte ham
• 2 el witte wijnazijn
• ½ el zout
• 4 verse eieren
• 2 eidooiers
• 1 el citroensap
• ½ tl fijne Dijon mosterd
• 2 el verse dragon of peterselie

Bereiding
Snijd de beschuitbollen horizontaal door, rooster ze in een droge koekenpan krokant.
Bak intussen de plakken ham in 10 gram boter bruin, laat ze iets afkoelen op keukenpapier en leg ze op de beschuitbollen.

Breng in een grote hoge pan een grote hoeveelheid water samen met de azijn en het zout tegen de kook aan.
Breek de eieren allemaal in een apart kopje/glaasje.
Roer met een lepel heel hard in het water zodat er een ‘draaikolk’ ontstaat.
Laat 1 ei er voorzichtig in het midden inglijden, laat het ei in ongeveer 3 minuten gaar pocheren, haal het ei er met een schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Herhaal dit met alle eieren.

Smelt langzaam de overgebleven 100 gr boter.
Breng in een andere kookpan een behoorlijke laag water aan de kook, hang er een pannetje boven, de bodem mag het water niet raken!
Klop de eidooiers met een mixer romig.
Laat er met een dun straaltje de gesmolten boter bij lopen.
Blijf kloppen tot een gladde gebonden saus ontstaat.
Breng de Hollandaise saus verder op smaak met versgemalen peper en wat fijngehakte kruiden.

Serveer de gepocheerde eieren op de met ham belegde beschuitbol met daarover de Hollandaise saus.

SERVEERTIP: Vervang de ham met avocado of spinazie voor een vegetarische variant, daarbij past ook heel goed zalm